*Nettavisen* Sport.

- Det måtte gå galt

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Den gamle LSK-helten Pål Strand gir én mann skylden for Lillestrøms elendige sesong.

27.07.08 12:39

Det var i februar at Pål Strand fikk beskjed om at han ikke lenger var ønsket på Åråsen. Ikke bare var han uønsket etter ni år i klubben, han var sogar uønsket på A-lagets treninger. I en drøy måned fikk han kun trene med rekruttlaget, og han la aldri skjul på hvordan det føltes.

– Det har vært et helvete, sa totningen til Nettavisen i mars.

– Sa det måtte gå galt
Til slutt åpnet gamletrener Arne Erlandsen armene, og hentet sin gamle flankespiller til HamKam. Søndag møter Hedemarks-laget Strands gamle lagkompiser i en ren nedrykksbatalje på Briskeby. Men selv om det meste av Fotball-Norge er overrasket over LSKs tabellplassering, er Strand alt annet.

– Jeg synes ikke det er rart at Lillestrøm er der de er i dag. Med den treneren de hadde, sa jeg at det kom til å skje. Det måtte gå galt til slutt, og jeg hadde egentlig trodd det ville skje tidligere, sier flankespilleren til Nettavisen.

– Man blir ikke bare fysisk sliten av å trene under Tom, men også mentalt. Men nå er Tom ferdig i Lillestrøm – et fornuftig valg av LSK, hevder Strand.

(Les videre under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sara Johannessen/Scanpix

– Ikke hevngjerrig
Han er dog ikke bitter overfor gamleklubben.

– Klubbens gode navn og rykte ble nok dratt ned i søla under den prosessen der. Men nå er jo mannen som tuppa meg ut av klubben borte, så jeg er ikke spesielt hevngjerrig.

– Egentlig synes jeg klubben er altfor god til å ligge der de ligger, og jeg ønsker spillerne lykke til og håper de klarer seg. Bare det ikke blir på bekostning av Kamma, så er det greit, sier Strand.

Håper å spille mot LSK
Etter den traurige sesongoppkjøringen i Lillestrøm, og en påfølgende skade og operasjon i lysken begynner Strand nå å nærme seg formen, selv om det fortsatt er et stykke igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Holm/scanpix

– Jeg mangler fortsatt en del på fysikken, men jeg håper likevel at jeg får spille mot LSK, forteller en optimistisk Pål Strand.

– Jeg synes vi spiller god fotball for tiden, langt bedre enn i våres. Og når man kommer til Briskeby må man virkelig være gode for å slå oss, advarer 32-åringen.

Kun Stabæk med seier
Det er LSK utmerket godt klar over. Bare serieleder Stabæk har klart å vinne der i år, mens trioen Rosenborg, Viking og Brann har mellom seg kun kapret et poeng på Hedemarken i år. Noen ytterligere «psykisk terror» har dog Strand ikke tenkt å komme med før LSK-kampen.

– He he. Det kan hende jeg tar en telefon til en av spillerne, men noen psykisk terror blir det nok ikke.

– Det blir nok en knallhard kamp slik som det pleier å bli mellom disse to lagene, spesielt nå som det står så mye på spill.

Tom Nordlie har ikke besvart Nettavisens henvendelse.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.