*Nettavisen* Sport.

- Det ønsker jeg ikke å gå inn på

TAP: Per-Mathias Høgmo fikk se sine menn tape - igjen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Slik unnskylder Per-Mathias Høgmo nok et tap.

10.09.14 00:12

NORGE - ITALIA 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tirsdag gikk Norge på et 2-0-tap mot Italia i den første kampen i kvalifiseringen til EM i Frankrike i 2016.

Norge skapte svært lite i møtet med de asurblå og det var fortjent at gjestene stakk av med seieren. Den kunne også blitt større, for Italia hadde flere store muligheter til å øke ledelsen, men Norge slapp med skrekken.

Under Per-Mathias Høgmos ledelse har Norge kun vunnet én av 12 landskamper og det er tydelig at laget har en lang vei å gå, før det blir naturlig å snakke om at de skal kvalifisere seg til et internasjonalt mesterskap.

- Har ikke lyst
Da Høgmo møtte pressen etter kampslutt, fikk han spørsmål om det var noe han savnet i dagens mannskap. Det ønsket han i utgangspunktet ikke å svare så mye på, men endte likevel opp med å peke på et par punkter.

-Jeg har ikke lyst til å gå inn på det. Om dere ser på laget som starter i dag, består det av spillere som aldri har spilt sammen. Noen har knapt én landskamp. Jeg savner mer rutine, spillere som har erfaring når de møter denne type lag. Vi har en effektivitetsutfordring, sier landslagssjefen.

Landslagssjefen savner også en målscorer.

- Vi har slitt med det samme i to-tre år nå. Vi må få fram spisser som scorer mål, selv om Joshua (King) har spilt to gode kamper nå og vist sitt potensial i mange av spillets faser, sier den norske landslagssjefen.

Høgmo er likevel ikke skremt over at Norge var så tannløse offensivt.

- Italia er et av verdens beste lag. Vi vet det er en avstand opp til dem. Vi har mye å gå på, når det kommer til kvaliteten i siste fase, men det skremmer meg ikke. Det er en utfordring å bli dyktigere til å skape sjanser og mål mot slike lag, sier Høgmo.

- Husk at Italia under de tre kampene i VM i sommer nesten ikke slapp til en sjanse og det var mot topp, internasjonal motstand. Spillerne våre trenger tid til å øve seg i klubbene. Etter hvert må vi også ta steg med landslaget. Lista ligger der den lå i dag og det motiverer oss, sier Norges trener.

Klikk på bildet for å forstørre.

ALENE: Joshua King fikk en utakknemlig oppgave på topp for Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


4-4-2?
Norge spilte i en 4-5-1-formasjon mot italienerne, noe som førte til at Joshua King ble veldig ensom på topp. Høgmo sier at et 4-4-2-system vurderes.

- Vi har jobbet mye med 4-4-2 og det ligger der til å tas fram når et trengs. Mot England lyktes vi veldig bra i en 4-5-1. I dag går vi høyt ut for å legge press på dem, men i andre omgang åpner vi litt opp og da blir vi straffet.

- Mot et av verdens beste lag følte vi det var riktig å ligge som vi lå, men vil definitivt få igjen for den jobben vi har gjort i en annen formasjon senere.

Høgmo mener også 2-0-tapet gir spillerne nyttig erfaring.

- Vi tar med oss veldig mange nyttige svar fra denne kampen. Vi gleder oss til å møte Malta borte og Bulgaria hjemme. Det er nye muligheter, da, sier han.

Bortekampen mot Malta spilles 10. oktober.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.