- Det overrasker meg veldig

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Hønefoss-styret hevder de har 100 prosent tillit til Leif Gunnar Smerud. Bakgrunn: Spilleropprør i tippeligaklubb

28.06.13 11:06

Tidligere fredag kunne Nettavisen avsløre at flere av Hønefoss-spillerne vil ha trener Leif Gunnar Smerud fjernet fra jobben.

Les saken: Spilleropprør i tippeligaklubb

- Dette går på Leif Gunnar som person. Hans lederstil. Folk føler seg helt fortapt rundt ham, sier en spiller i klubben til Nettavisen, under betingelse av at han forblir anonym.

- Leif Gunnar er krass og negativ. Han trykker folk ned. Det går på måten han behandler folk på, legger spilleren til.

Da Nettavisen kommer i kontakt med styreleder i Hønefoss, Terje Raastad, forteller han at styret ikke var klar over den alvorlige situasjonen.

- Vi kjenner oss ikke igjen i det som har kommet fram. Det overrasker meg veldig. Jeg fikk litt sjokk da jeg ble informert om saken, sier Raastad.

- Oppfatter at det har vært en samtale
Styrelederen forklarer situasjonen slik:

- Vi har oppfattet at det har vært en samtale mellom spillere og trenere, og har forstått det som at utfallet av denne var positiv.

Nettavisens kilde kan fortelle noe ganske annet. Han hevder at styret er kjent med saken, og da det nylig ble foretatt en opptelling internt i spillergruppen for å se hvor mange som ønsket Smerud bort, stemte 15 eller 16 av totalt 18 spillere for å fjerne treneren.

- Det er praktisk talt ingen spillere som vil ha treneren her, bekrefter den anonyme spilleren.

- Han har 100 prosent tillit
Smeruds kontrakt går ut etter sesongen, og i slutten av mai ble det kjent at Hønefoss planlegger å tilby treneren en kontraktsforlengelse. Dette skal ha blitt dårlig mottatt av spillergruppa, og Nettavisens kilde hevder at de har protestert til styret. Likevel bedyrer Raastad at Smerud har full tillit.

- Smerud har 100 prosent tillit fra styret. Vi forholder oss til den kontrakten og den treneren vi har nå, sier han på telefon til Nettavisen.

På spørsmålet om det er fortsatt er aktuelt å tilby Smerud ny kontrakt, med informasjonen som nå har kommet fram, svarer styrelederen følgende:

- Vi kommer til å ha dialog med trenerteamet om saken. Mer enn det vil jeg ikke si.

- Naturlig at ikke alle er fornøyde
Smerud har vært hovedtrener i Hønefoss siden januar, 2011. Han tok laget opp fra 1. divisjon til Tippeligaen på første forsøk, og reddet plassen med et nødskrik i fjor.

Han sier til Nettavisen at han opplever å ha støtte fra styret, og hevder også at styret skal være kjent med misnøyen blant spillerne.

- Jeg har fått tilbakemeldinger på det samme som fra spillerne. Ingen er feilfrie, og noen ganger blir noen misfornøyd, sier Hønefoss-treneren.

Han mener det er naturlig at det oppstår en viss misnøye.

- Det er en naturlig del av utviklingen til en fotballklubb, særlig når det går fort. Vi rykket opp i 2011, holdt oss for første gang i Tippeligaen i fjor og laget og klubben har utviklet seg videre etter det. Spillere som er vant til å være sentrale kan miste posisjon i en slik utvikling. I tillegg har vi en stor bolk med bosmanspillere, og usikkerheten i dagens fotballmarked med færre muligheter og lavere lønninger kan være hardt for spillerne. Det er naturlig at noen ikke alltid er helt fornøyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.