RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det sinnemestrings-kurset fungerer vel ikke helt

I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsen skal være siktet for vold mot politibetjent.
I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsen skal være siktet for vold mot politibetjent. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men RBK-legenden Mini Jakobsen vil ikke kappe hodet av Nicki Bille Nielsen.

- Det sinnemestringskurset fungerer vel ikke helt, er det første Mini Jakobsen sier når Nettavisen spør om han har gjort seg noen tanker om Bille-saken.

Mandag skriver nemlig danske Ekstra Bladet at Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen (26) er siktet for vold mot politibetjent. Spissen skal ha bitt en politibetjent i armen fra baksetet på en politibil i København natt til fredag i forrige uke.

LES SAKEN HER.

Bille har allerede stjålet mange overskrifter for utenomsportslig oppførsel under sin tid i Rosenborg, og forrige sesong valgte klubben å sende ham på sinnemestringskurs.

Brutt reglene?
RBK-legenden Mini Jakobsen (48) har 194 kamper for Rosenborg. Han er usikker på hvilke ko saken som havnet i pressen mandag morgen.

USIKKER FREMTID: Nicki Bille Nielsen. Foto: Egil Sande (Nettavisen)

- Det her skjedde natt til fredag, og det er kamp på mandag. Alkoholmessig er det selvfølgelig ikke optimalt, men det er ikke ille. Jeg husker selv at vi klarte å feire en cupseier på onsdag og spille kamp på søndag. Dette blir omtrent det samme. Men her er det også en historie, med tanke på at han hadde en episode i fjor der han havnet på glattcelle. Jeg vil tro dette er vanskelig for klubben. Hvor mye har klubben å gjøre med det man gjør på fritiden? Det her har vel skjedd i påskeferien, og jeg tror ikke han har brutt noen lover og regler som klubben har skrevet ned, sier Mini til Nettavisen.

- Det er kanskje volden mot politibetjenten som er mest alvorlig her?

- Ja, og så er det dette, da. Hadde du fått sparken eller bot i Nettavisen hvis du hadde vært på byen og bråket med politiet i fire-fem dager før jobb? Jeg vet ikke, sier Mini.

Siste advarsel
Dansken ble som kjent forrige sesong kastet på glattcelle etter en tur på byen.

Sportslig leder Erik Hoftun uttalte da at dette var Billes siste advarsel, og at det var game over hvis noe lignende skjedde igjen.

Mini er likevel usikker på om denne saken betyr kroken på døra for danske Bille Nielsen.

- Da drakk han to dager før kamp og brøt med klubbens regler. Men det står neppe i klubbens regler at man ikke skal bite en politimann. Jeg tror denne saken er vanskelig for klubben, men det kommer nok en reaksjon. Hadde jeg vært i Erik Hoftun (sportslig leder) sine sko, måtte jeg ha tenkt meg om og spurt flere. Vi skal være forsiktige med å slå fast at «nei, nå må han forlate klubben», så enkelt er det ikke, sier Mini.

USIKKER: Mini Jakobsen våger ikke spå utfallet av Bille-saken.

- Hvis det Ekstra Bladet skriver medfører riktighet, hva tror du blir konsekvensene for Bille Nielsen?

- Det her synes jeg er vanskelig å si noe om. RBK har betalt en god del penger for mannen, det handler om økonomi, det handler om personen Nicki Bille Nielsen, du har et ansvar overfor han og du har et ansvar overfor alle trøndere som elsker klubben. Hadde du fått vite at Odd Reitan (Rema 1000-gründer) hadde gått bananas på byen, hadde du kanskje begynt å handle på Bunnpris. Hvis Rosenborg ikke slår ned mot dette på et eller annet vis, kan det hende publikum tenker at «ok, en sånn klubb er jeg ikke interessert i å støtte». Klubben må tenke seg godt om, mener RBK-ikonet.

I troppen?
Rosenborg-troppen reiser mandag til Bodø for å spille tippeligakamp mandag kveld. Dansken ble tatt ut i den foreløpige kamptroppen, men Adresseavisen hevder mandag formiddag at dansken er vraket til kampen mot Bodø.

Etter det Nettavisen erfarer skal saken ha vært ukjent blant RBK-spillerne frem til nå, og den skal ikke ha vært et tema på torsdagens trening.

- Jeg blir overrasket hvis de har han med i troppen mot Bodø, sier Mini.

- Hvor uheldig er det for RBK og Bille Nielsen at dette blir offentlig på en kampdag?

- Det er dumt å si at det er uheldig at det kommer ut. Det er uheldig at det har skjedd. Det dumme var det som skjedde, sier Mini Jakobsen, som er på vei til Bergen for å være ekspert i Fotballkveld.

- Det kommer vel til å bli et tema der også, tenker jeg, avslutter RBK-legenden.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere