RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det sykeste jeg har sett i norsk fotball noensinne

Foto: Scanpix/Daniel Sannum Lauten
Sist oppdatert:
- Dette er bilder som kommer til å gå verden rundt.

LILLESTRØM - BRANN 3-4: Publikum på Åråsen hadde allerede blitt servert fem scoringer og et fotballdrama av de sjeldne før en helt spesiell situasjon oppsto i bunnoppgjøret mellom Lillestrøm og Brann.

På stillingen 2-3 til Brann fem minutter ut i den andre omgangen, skulle Branns Erik Mjelde bare spille ballen tilbake til LSKs keeper Stefan Logi Magnusson etter at Fredrik Gulbrandsen hadde vært nede for telling.

En helt standard prosedyre og en uskreven regel i fotballen verden over.

Heftige diskusjoner
Det gikk imidlertid langt ifra slik Brann-spilleren hadde tenkt. Ballen stusset på den våte Åråsen-matta og gikk i en bue over Magnusson og i mål.

Da startet en voldsom møtevirksomhet på midtbanen. Mjelde så ut til å gjøre det klart og tydelig at han ville tillate Lillestrøm å løpe inn et mål uten at Brann-spillerne ville gjøre et forsøk på å stoppe det.

Alle Brann-spillerne så ut til å være enig i det, bortsett fra keeper Piotr Leciejewski. Den polske keeperen kjeftet og smelte og var tydelig uenig med lagkameratene.

Leciejewski raste
LSK tok avspark, og Bjørn Bergmann Sigurdarsson fikk løpe forbi alle Brann-spillerne til han var alene med Leciejewski. Branns keeper gjorde det han kunne for å stoppe islendingen, som likevel klarte å overliste sisteskansen.

- Det er den sykeste situasjonen jeg har sett i norsk fotball noensinne. Dette er bilder som kommer til å gå verden rundt, hylte TV2s kommentator Morten Langli.

Hendelsen er ikke ulik det som skjedde i kampen mellom Ajax og Cambuur i 2006.

Før denne meget spesielle situasjonen oppsto hadde Bentley scoret tre mål for Brann, mens Sigurdarsson hadde satt inn to for Lillestrøm.

Det er imidlertid liten tvil om hva som vil bli husket fra kampen på Åråsen.

Kritisk for LSK
Selv om det er diskusjonen om fair play som vil rase etter søndagens bunnoppgjør, kan ikke LSK gjemme seg fra det faktum at 3-4-tapet er svært kritisk.

Den stolte romeriksklubben ligger nå plassert på 15.-plass med bare fire poeng på åtte seriekamper og uten en eneste seier så langt.

Brann på sin side klatrer opp fra kvalikplassen, hvor Fredrikstad nå befinner seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere