RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SCORET: Fredrik Gulbrandsen scoret 1-0-målet mot Molde.
SCORET: Fredrik Gulbrandsen scoret 1-0-målet mot Molde. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Det tror jeg aldri har skjedd før

Sist oppdatert:
Rosenborg var sjanseløse hjemme mot Molde.

ROSENBORG - MOLDE 0-2:

Rosenborg og Molde har en lang og rivaliserende historie bak seg.

Molde var i mange år regnet som «lillebror» i Midt-Norge, da Rosenborg herjet som verst på 90- og starten av 2000-tallet.

De siste årene har imidlertid rollen snudd, og de tre siste sesongene har Molde vunnet seriegullet to ganger, mens trønderne ikke har klart å løfte Tippeliga-troféet.

Før søndagens kamp på Lerkendal var Molde serieleder, mens Rosenborg var nede på fjerdeplass, og trønderne ønsket å vise at de er bedre enn Molde i årets Tippeliga.

Molde var det eneste laget som scoret på Lerkendal, etter scoring to scoringer fordelt på begge omgangene, og dermed gikk Rosenborg på sesongens første serietap.

Pinlig
C More-ekspert og tidligere Rosenborg-spiller Steffen Iversen var nådeløs i sin karakteristikk av hvordan hjemmelaget fremstod mot Molde.

- Det første som slår meg er at det er pinlig. Det er ingen som går i kampen her ute. Det er ingen som gjør noe som lag og for å skape en god prestasjon. Og de skaper én sjanse ute på lerkendal, det tror jeg aldri har skjedd før, sa Iversen.

Rosenborg-spiller Mike Jensen var veldig misfornøyd med at laget tapte mot erkerivalen.

- Ja, det er veldig surt. Jeg synes begge lag har hver sin omgang. Vi spilte mer direkterettet i andreomgangen, men sånn er fotballen, forklarte Mike Jensen i et intervju med C More etter kampen.

Kampens første målscorer, Fredrik Gulbrandsen, forteller at det smakte ekstra godt med seier på Lerkendal, og han mener seieren var fullt fortjent.

KRITISK: Steffen Iversen var kritisk til hvordan Rosenborg fremstod mot Molde.

- I dag viser vi at vi er et mye bedre lag. Vi hadde full kontroll fra starten av, og det er deilig. Vi har lyst til å være med i toppen, og da må vi vinne sånne kamper som det her. Nå er vi inne i en god flytsone, og det må vi fortsette med, forklarte han til C More etter kampen.

- Jeg har vel ikke scoret så mange mål før, så jeg må fortsette å jobbe på trening og holde meg i den sonen herl. Da blir det bra, avsluttet Gulbrandsen.

Forsvarsfeil
I førsteomgangen av søndagens storkamp var det ingen tvil om hvilket lag som var best ute på det grønne gresset i Trondheim.

Molde kjørte omgangen fra start til slutt, og scoret omgangens eneste mål.

Fredik Gulbrandsen utnyttet kommunikasjonsproblemer mellom Mikael Dorsin og Rosenborg-keeper Alexander Lund Hansen. Molde-spissen, som slet med å finne veien til nettmaskene innledningsvis på sesongen, utnyttet hjemmelagets forsvarsfeil og tuppet ballen inn i mål.

Vertenes svake innsats de første 45 minuttene resulterte i pipekonsert på vei inn i garderoben.

Første tap
Rosenborg entret gressmatta med en mer offensiv tilnærming i andreomgangen.

Trønderne flyttet spillet lengre opp i banen, men Molde hadde god kontroll på hva vertene hadde å komme med.

Rosenborgs offensiv i andreomgangen åpnet opp for Molde til å kjøre kontringer.

Gjestene var nærmere å øke ledelsen, enn Rosenborg var til å utlikne, helt frem til det gjenstod fem minutter på klokka

Morten Gamst Pedersen la inn et meget presist innlegg fra venstrekanten. Nicki Bille Nielsen hadde løpt seg fri inne i boksen, men dansken klarte på uforståelig vis å sette ballen utenfor fra tre meters hold.

To minutter senere satte Per-Egil Flo spikeren i kisten, da han banket ballen ned i hjørnet bak en sjanseløs Lund Hansen.

Flere scoringer ble det ikke i Trondheim, og dermed leder fortsatt Molde Tippeligaen med 18 poeng, to poeng foran Strømsgodset.

Rosenborg innehar fjerdeplassen, seks poeng bak Molde.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere