RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var en fantastisk kamp

Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson var meget fornøyd etter at United slo et sløsende Chelsea.

MANCHESTER UNITED - CHELSEA 3-1:

Manchester United tok en ny sterk seier i Premier League. Laget vant mot gullkandidat Chelsea, og har dermed et forsprang på to poeng til Manchester City og fem poeng ned til Chelsea.

United har scoret en haug med mål denne sesongen, og i søndagens kamp, var det effektiviteten som sørget for tre poeng.

Hjemmelaget hadde tre avslutninger og scoret tre mål i førsteomgang, og det var nok til å vinne kampen.

Chelsea hadde flere enorme sjanser. Fernando Torres scoret Chelseas reduseringsmål, men misset på en utrolig sjanse like før slutt, noe som ødela Chelsea mulighet til å ta poeng i kampen.

Til tross for at Wayne Rooney bommet på en straffe, var det Uniteds dødelighet foran mål, som sikret seieren for den regjerende mesteren i denne kampen.

- Det var en god kamp. Jeg tror alle fikk se en kamp med mange sjanser. Chelsea hadde også mange muligheter, men vi var bedre enn dem og det var derfor vi scoret tre mål, uttalte Nani i kampintervjuet etter kampen.

- Vi hadde mer selvtillit og bedre pasningsspill, så jeg mener vi fortjente å vinne, la portugiseren til.

- Fantastisk kamp
Sir Alex Ferguson mente de nøytrale tilskuerne fikk en god opplevelse på søndag.

- Det må ha vært en fantastisk kamp for de nøytrale. Det var en åpen kamp. Vi ga bort kontringer, og i førsteomgang kunne de scoret to eller tre mål. Vi skapte problemer for oss selv ved å slippe inn et tidlig mål i annenomgang. Vi skulle avgjort kampen, men de jobbet hardt. Det var en fantastisk kamp, oppsummerte United-manageren etter kampen.

Med femten poeng på fem kamper, har Manchester United fått den beste starten i serien under Alex Ferguson.

- Vi hadde en god oppkjøring og gjorde gode signeringer. Vi er veldig flinke til å gå framover, og det er positivt, forklarer skotten.

- Rar kamp
Chelseas manager Andre Villas-Boas syns det var et spesielt oppgjør på Old Trafford.

- Det var en rar kamp. Det var mange muligheter til begge lag. Det er vanskelig å møte United når de er i den scoringsformen de er nå, men jeg syns vi responderte bra, sier Villas-Boas etter kampen.

Les også: Mancini: - Det er utrolig

Han mener at Chelsea ikke trenger å deppe altfor mye etter søndagens kamp.

- Det var en god forestilling. Vi hadde muligheter til å få noe ut av kampen, men spillet viste at lagene er jevne. Vi må bare fortsette å gjøre det vi gjør og ta poeng, uttaler Chelsea-manageren.

Tidlig mål
Manchester United fikk en drømmestart på oppgjøret.

Etter seks minutter slo Ashley Young et presist frispark, som høyreback Chris Smalling headet sikkert i mål. Reprisene viste imidlertid at Smalling var offside idet frisparket ble slått.

Midtveis i omgangen fikk Chelsea en enorm sjanse til å score. Juan Mata spilte nydelig igjennom Fernando Torres, som slo tvers over feltet. Der kom Ramires og kunne sette ballen i mål, men David de Gea fikk en hånd på ballen. Daniel Sturridge sto i en bedre posisjon enn Ramires, og ble meget oppgitt over at brassen ikke lot ballen gå videre.

3-0, men ny spenning
Ti minutter senere slo imidlertid United og Nani til. Portugiseren banket til fra 25 meter, og ballen havnet utakbart i nettet. Fantastisk scoring av midtbanespilleren.

- Jeg har scoret mange vakre mål, og har ikke sett målet enda, så jeg vet ikke om det mitt fineste, gliste Nani etter kampen.

Og rett før pause økte Wayne Rooney Uniteds ledelse. United fikk jobbet ballen inn i Chelseas straffefelt, og etter litt klabb og babb, havnet ballen hos Wayne Rooney, som enkelt kunne sette ballen i mål.

Dermed så det ut til at kampen var avgjort, men Chelsea sørget for ny spenning i kampen, bare sekunder ut i annenomgang.

Innbytter Nicolas Anelka tredde nydelig igjennom til Fernando Torres, som vippet ballen elegant i mål. Spanjolen viste glimt av gammel klasse ved den anledningen.

Bom på bom
Chelsea var livlige i starten av annenomgang, men etter 55 minutter så det ut til at United skulle avgjøre kampen for godt. Nani skjøt i tverrliggeren, men var først ute på returen. Etter litt kontakt med Jose Bosingwa, gikk portugiseren i bakken.

Dommer Phil Dowd ga det som var en noe billig straffe. Wayne Rooney gikk fram, men gled i det han skulle skyte, og ballen gikk langt utenfor. Straffen var veldig lik den som John Terry bommet på i straffesparkkonkurransen mellom de to lagene i Champions League-finalen i 2008.

Chelsea var deretter det beste laget. London-laget skapte flere store muligheter, og aller størst var sjansen til Fernando Torres omtrent sju minutter før slutt.

Spanjolen var meget frisk i kampen, men da han virkelig skulle skape spenning i kampen sviktet han. Spissen ble spilt igjennom og rundet David de Gea, men på åpent mål presterte Torres å sette ballen utenfor.

Etter det gikk luften ut av Chelsea ballong. Dimitar Berbatov fikk en stor mulighet til å øke ledelsen, men det endte 3-1 til Manchester United.

Her kan du se missen til Torres:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere