RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var en lett seier

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mens Kjetil Rekdal kunne glise, slakter Knut Tørum Start-forsvaret.

START - AALESUND 2-3:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Det var en morsom kamp på Sør Arena søndag kveld, der Aalesund stakk av med alle poengene etter først å ha ligget under.

Det var derfor en blid og fornøyd Aalesund-trener Nettavisen snakket med etter kampen.

- Jeg synes vi vinner fortjent. Start er bedre enn oss i ti minutter, etter det kjører vi kampen i en time og går etter hvert opp i 3-1. Det etterfølges av at vi viser naivitet og uklok opptreden, og mange blir slitne. Derfor kom Start tilbake og presset på for utligning. Uansett er det riktig at vi vinner, når man summerer opp, sier Rekdal til Nettavisen etter kampen.

Lett
- Start er et godt hjemmelag, og tapte kun to kamper på hjemmebane i fjor. Hvor fornøyd er du med denne seieren, Rekdal?

- Aalesund har gjort det bra her før. Det kan hende Start er et vanskelig lag for mange å møte borte, men vi har vunnet fire av fem kamper her, sier Rekdal.

- Så du synes det var en lett seier i dag?

- Ja, svarer Rekdal med glimt i øyet.

Han er fullstendig klar over at begge lag hadde nok av sjanser til å stikke av med alle poengene, men mener Aalesund-spillerne var taktisk kloke som dro i land seieren.

- Spillerne skal ha mye ros for det som skjedde i dag. Vi spilte veldig kynisk mot slutten på stillingen 3-2, og kjørte inn Sander (Post) i midten i en femmer bak, og det drepte nok mye av trøkket til Start, forklarer Rekdal.

- Rundspiller Aalesund
Starts Jesper Mathisen scoret 1-0-målet til Start søndag. Mathisen har i flere uker vært skadet med en strekk i hamstringmuskelen, og det var lenge usikkert om han ville rekke kampen mot Rekdal & co. Han var en slagen mann etter kampen.

- Det var gøy å score, gøy å spille og gøy å være tilbake fra skade, men veldig kjedelig å tape kampen. Den siste halvdelen av førsteomgang var veldig dårlig, men selv om vi hevet oss i andre omgang holdt det ikke helt inn. Dette var for dårlig, sier Mathisen til Nettavisen etter kampen.

- Hvorfor varierer Start såpass i prestasjonene som dere gjorde i dagens kamp, der dere var alt fra det veldig gode til det veldig dårlige?

- Det er du den sjette som spør meg om, men det har jeg faktisk ikke noe godt svar på. Sånn er fotballen, og det får vi bare prøve å finne ut av, for vi kan ikke holde på sånn. På vårt beste rundspiller vi Aalesund, og vi må være på det nivået oftere, sier Mathisen.

Tørum-kritikk til forsvaret
Start-trener Knut Tørum var absolutt ikke fornøyd med det spillerne hans viste mot Rekdal og Aalesund, og kritikken ble for det meste rettet mot det Start viste i det defensive spillet.

- Det første du lærer når du skal forsvare deg, er å ta ut løpene som kommer inn bak forsvaret, hvis ikke det er press på ballfører. Vi slipper inn absolutt alt som er av løp bak oss, så i dag starter problemene våre der, forteller Tørum til Nettavisen, og fortsetter kritikken:

- Vi spiller helt fullstendig fraværende i perioder, og det er urovekkende at vi ser så tafatte ut før pause, sier Tørum.

Heller ikke Tørum vil prøve å forklare hvorfor Start varierte voldsomt i prestasjonene mot Aalesund.

- Jeg har ikke noen god forklaring på det. Jeg ser at det skjer, men hvorfor det skjer har jeg ikke noen god forklaring på, sier han.

- Et godt lag hadde ikke falt sammen slik vi gjorde i dag, avslutter en skuffet Tørum.

Neste mulighet til å revansjere seg for Start er 16.mai, da reiser sørlendingene til Bergen og møter Brann. Aalesund tar imot serielederen Strømsgodset på Color Line Stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere