RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var en nærmest perfekt debut

FORNØYD: Marcus Pedersen er fornøyd med Tippeliga-debuten for Brann.
FORNØYD: Marcus Pedersen er fornøyd med Tippeliga-debuten for Brann. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Marcus Pedersen svarte med drømmescoring i Brann-debuten.

BRANN- ROSENBORG 3-1:

BERGEN (Nettavisen): Det var liten tvil om hvem som var dagens mann da Rosenborg gjestet Brann i Bergen.

Marcus Pedersen ankom Vestlandet i overgangsvinduets siste timer, og det var knyttet enorme forventninger i hans første kamp i returen til Tippeligaen. Spissen svarte til gangs med å kline ballen i krysset fra 25 meter.

- Det var et drømmetreff! Jeg fikk tiden til å skyte og da brenner jeg bare av. Det var ubeskrivelig bra og nærmest en perfekt debut, sier hovedpersonen til Nettavisen etter kampen.

Takker publikum
Mottagelsen i Bergen har vært overveldende og det var liten tvil om at det var en lettet mann som besvarte spørsmål fra journalistene etter kampen. Han takker også for støtten fra de 14573 som møtte opp på Brann Stadion.

- Det har blitt lagt press på meg, men det er ikke noe jeg tenker så mye på. Men det er viktig å få hull på byllen. Brann-fansen er nok Norges beste på å lage lyd, så det er veldig gøy å spille fotballkamper foran et slikt publikum, sier 24-åringen.

En annen mann som er kjent med å ankomme Bergen som en frelser er Rikard Norling. Han er godt fornøyd med nyanskaffelsens innsats i hjemmedebuten.

- Til forskjell fra meg så satte han ballen i krysset fra første stund. Han gjør en veldig god kamp og jeg tror ikke han er i toppform enda, sier en svært fornøyd Brann-trener.

Det var to lag i mer eller mindre sportslig krise som møttes på Brann Stadion. Dette til tross for at de ligger i hver sin ende av tabellen. Brann ligger fortsatt på nedrykksplass – tre poeng bak sikker plass – mens bortelaget Rosenborg nok en gang tapte terreng i kampen om edelt metall.

- Folk er ikke til stede
For andre uke på rad måtte trønderne forsøke å komme tilbake fra et tomålstap. Forrige helg snudde de på mesterlig vis kampen til sin favør da de slo Start 3-2 på eget gress. Slik skulle det ikke gå i kveld.

- Det er et par spillere som ikke er til stede i starten av kampen. Folk er nødt til å være til stede når kampen begynner. Når vi ikke er mentalt klare for kamp så vinner vi ikke fotballkamper, sier Stefan Strandberg, som likevel ikke vil klandre lagkameratene.

Kåre Ingebrigsten er enig i stopperens konklusjon, men ser ikke helsvart på tilværelsen.

- Vi må virkelig skjerpe oss i starten av kampene og vi må se på hvorfor det er sånn, men jeg syns vi periodevis er bedre enn Brann i dag, men taper på avgjørende situasjoner i boksen, sier "Brutter'n".

- Har troen på medalje
Rosenborg befinner seg nå 14 poeng bak serieleder Molde, men RBK-treneren har ikke gitt opp håpet om en medalje til Trondheim.

- Vi har bestemt oss for å endre måten vi spiller på og da skal vi tørre å stå ved det. Skal vi ta opp kampen med Molde må vi tørre å styre kamper. Viljen er der, men troen må bli enda bedre. Vi har definitivt troen på medalje, men vi får ta opptellingen på slutten av sesongen, sier Ingebrigtsen, som lover at Rosenborg skal bli enda bedre utover høsten.

SKUFFET: Kåre Ingebrigtsen var langt fra fornøyd med hva spillerne hans viste mot Brann.Revansjesugen Mojsov
Etter en jevn og sjansefattig første 25 min tok hjemmelaget over kontrollen. I det 26. minutt satte utskjelte Daniel Mojsov hele Bergen til himmels da han etter et hjørnespark lobbet ballen kontrollert over samtlige og inn i nettet bak Alexander Lund Hansen.

Makedoneren fikk tydelig selvtillitt etter målet for i det 29. minutt dro Mojsov seg fri og fyrte av et skudd ved hjørnet av 16-meteren. Skuddet gikk rett på Hansen i RBK-buret, men sisteskansen måtte gi retur. Førstemann på den løse ballen var Kasper Skaanes, som gjorde slik han gjorde i tilsvarende oppgjør i vår – satte ballen i mål.

Rosenborg måtte dermed nok en gang kjempe seg tilbake etter å ha ligget under 2-0 pg trønderne responderte. Hvittrøyene hadde flere sjanser fra blant annet Alexander Søderlund og Mikkel Diskerud, men Brann-ledelsen holdt inn til pause.

Youtube-skåring
I det 60. minutt skulle Søderlund få sjansen igjen da Jonas Svensson stakk spissen igjennom bak Bergensernes forsvar. Lysluggen var iskald i avslutningsøyeblikket og satte ballen i nettmaskene bak Leciejewski. Søderlunds 11. mål i Tippeligaen.

Men trøndergleden ble svært kortvarig. Etter å ha vært relativt usynlig i 60 minutter får Branns nyanskaffelse hele Bergen til å eksplodere. Opp av hatten trekker han frem en enorm skåring da han fra 25 meter kliner til med høyresleggen. Ballen går som et prosjektil i krysset utagbart for "Lunna" i RBK-buret.

Søderlund hadde utover i omgangen flere store sjanser til å putte både én, to og tre ganger, men var ikke klinisk nok. Dermed var det Brann som kunne juble høyest, og håpet og troen om en fortsatt tilværelse i det ypperste selskap også i 2015 er innen rekkevidde.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere