RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Martin Busk (Nettavisen)

- Det var et enkelt valg

Sist oppdatert:
Vadim Demidov var aldri i tvil om at han måtte bytte klubb.

AKER BRYGGE (Nettavisen): Vadim Demidov står for øyeblikket uten klubb etter at han ble fristilt av Eintracht Frankfurt forrige uke.

Midtstopperen skrev under på en treårskontrakt da han gikk fra Real Sociedad til bundesligaklubben i fjor sommer.

Etter å ha slitt med å få spilletid i Frankfurt, ble 26-åringen lånt ut til Celta Vigo, hvor han gjorde suksess, helt til treneren som hentet ham på lån fikk sparken.

Demidov returnerte til Eintracht Frankfurt etter låneoppholdet, men ble altså nylig fristilt fra kontrakten.

Landslagsstopperen forklarer prosessen slik:

- Jeg fikk ferie fra Celta 2. juni, da vi holdt oss i divisjonen. Da tror jeg Frankfurt ventet på Celta Vigo, og om de ville bruke opsjonen - selv om jeg hadde sagt at det var uaktuelt på grunn av den nye treneren, som kom midt i sesongen, sier Demidov til Nettavisen.

- Jeg dro hjem på ferie og ventet, så fikk vi en telefon fra Frankfurt om at jeg måtte på treningsleir. Det hadde jeg ikke så veldig lyst til, men jeg dro på treningsleir i Østerrike 1. juli.

Vil dra med respekt
Til tross for at Demidov hadde følelsen av at han ikke kom til å bli satset på, ønsket Frankfurt-treneren Armin Veh å beholde ham i klubben.

- Det var ikke noe dårlig stemning, men jeg visste at jeg ikke kom til å få spille. Jeg snakket med treneren da jeg kom dit. Han ville gjerne ha meg der og sa at ingenting er umulig, men jeg visste at de har to stoppere som er fast. Jeg sa at det beste for meg er om jeg får dra.

Demidov, som dermed frivillig sa opp en svært lukrativ kontrakt, reiste deretter videre til Frankfurt for å skrive under papirene, som gjorde ham til en såkalt «free agent».

- Jeg ville ikke være noe vanskeligere mot dem, og de var ganske greie mot meg til slutt. Det er greit å dra fra klubber med respekt, da blir det lettere å finne en ny klubb også. Aktuelle klubber vil jo ringe Frankfurt for å høre hva slags erfaringer de har med meg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- 80 prosent min skyld
26-åringen er klar på at han ikke ville være i Frankfurt for å ta imot lønn, uten å spille. Han føler på ingen måte at han kan ha gjort feil valg.

- Det var et veldig enkelt valg, og det var dette jeg ville hele tiden. Jeg trenger å bruke tid på klubbskiftet. Bommer jeg nå, er det første buss til Norge. Jeg vil helst fortsette i utlandet og vet at jeg har et høyere nivå inne.

Demidov mener det er 80 prosent hans egen skyld at han ikke lyktes i Bundesliga, men ser også noen andre faktorer som har spilt inn.

- Jeg kom litt sent til klubben - til den andre treningsleiren i midten av juli i fjor. Da trodde nok de at jeg var bedre trent enn jeg var. I Spania er det totalt annerledes. Det kan ikke sammenlignes engang. Det er ikke sikkert de trener så mye mer i Tyskland, men det er veldig annerledes. Å ta så mye i knebøy, var ikke det jeg kunne best da jeg kom fra Spania.

- Du ble kjørt hele veien, og det mentale i Tyskland er litt annerledes. Du bor på hotell hver helg før kamp. Og du vet aldri når treningen dagen etter er. For meg var det vanskelig å forholde seg til.

Tøff tid
Demidov innrømmer også at det ikke var enkelt å være i Frankfurt når det stormet som verst rundt forloveden Christina Vukicevics far, Petar.

- Det blir ikke noe bedre når du sitter i Frankfurt og det blir et helvete hjemme i Norge, som Christina havnet midt oppi. Fotball blir ikke så viktig. Det ble bare å gå på trening og komme seg gjennom det.

Nå nyter han imidlertid ferien hjemme, mens han venter på det rette tilbudet. Stresse gjør han i alle fall ikke.

- Det er mer stressende å være under kontrakt med en klubb, hvor du vet at du ikke blir satset på. Da vil jeg heller trene her hjemme for meg selv. Jeg har disiplin nok til det og har også folk rundt meg, som hjelper meg med det. Hvis det kommer et interessant tilbud, kan jeg se på forholdene, se om det føles riktig for meg og Christina og ta en god avgjørelse.

- Dette bør RBK-fansen vite
I jakten på en ny klubb, får Demidov hjelp av rådgiver og kamerat Bjørn Tore Kvarme. Landslagsspilleren legger seg ikke oppi det arbeidet.

- Det er han som jobber med det. Jeg stoler 100 prosent på han. Jeg har spilt sammen med han, familiene våre kjenner hverandre godt. Jeg vet at han jobber med det, mens jeg trener. Jeg trenger ikke å gå inn i det han gjør, men jeg får lyst til å ha en sånn rolle for andre unge spillere senere.

- Han bidrar med noe nytt i rådgiver-agent-sammenheng. Han bryr seg faktisk om spillerne. Det er fint å ha i en verden hvor veldig mange tenker på penger. Det er hundrevis som har ringt meg etter jeg ble fristilt og vil tjene penger. Det er greit å ha én man kan stole på. Det er kanskje derfor jeg er litt mindre stresst - fordi han stresser for meg.

- Hvilke klubber er det som har meldt interesse så langt?

- Det er meldt interesse fra flere russiske klubber, noen i Skandinavia, i tillegg til klubber fra Italia og Hellas. Rosenborg og Erik Hoftun har jeg ofte kontakt med. Det føler jeg at Rosenborg-fansen, som er så kritisk mot ham bør vite. Han er alltid på, er alltid på meg for å høre om jeg vil komme dit. Det er smigrende at de er såpass ivrige og følger med.

- Spania har vi nesten ikke begynt å jobbe med ennå. De har akkurat begynt trening, og det tar litt tid. Det har vært konkret interesse fra England, som jeg har takket nei til. Nå venter jeg egentlig på et tilbud som passer perfekt for både meg og Christina. Jeg synes det kommer noe spennende og interessant hver dag.

Derfor vil han ikke til Norge
Både Bjørn Tore Kvarme og Demidov selv har uttalt at det ikke er aktuelt å returnere til Norge nå. Det forklarer 26-åringen slik:

- Jeg har ikke gjort det så bra i utlandet den siste sesongen, men jeg tenker at nivået i Norge kanskje ville fått meg til å falle litt og bli litt fornøyd. Jeg er mye mer motivert for å vise hva jeg kan nå. Det følte jeg at jeg gjorde i Celta Vigo, før den muligheten ble tatt fra meg.

- Jeg spilte mot noen av verdens beste spillere igjen, følte at jeg hadde nivået inne hvis jeg kjører på. Det er det som gjør at jeg ikke har lyst til å dra til Norge igjen nå.

Å avslutte karrieren hjemme i Norge, er han imidlertid ikke helt avvisende til.

- Det vet jeg ikke. Det kommer helt an på egentlig. Hvis Tettey eller Moa skal det, så kanskje. Det kommer an på om det fortsatt er gøy og man vil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere