*Nettavisen* Sport.

- Det var et sjokk for meg

Foto: Carl CFourt / AFP / NTB scanpix

Emmanuel Adebayor snakker ut om den tøffe tiden.

09.09.13 12:37

Emmanuel Adebayor fikk mye kritikk for det han presterte i Tottenham-drakten forrige sesong, og denne sesongen har spissen vært ute av A-laget.

Mannen fra Togo var lite involvert i sesongoppkjøringen, og har heller ikke fått spilletid i Premier League i høst.

Han ble lenge blitt koblet bort fra klubben, men da overgangsvinduet stengte 2. september var den tidligere Arsenal- og Manchester City-mannen fortsatt på White Hart Lane.

Mistet broren
Nå forklarer 29-åringen til radiostasjonen «Radio Frequency 1» hva som er grunnen til at han har vært lite involvert for Tottenham så langt denne sesongen.

- Det går bra i Tottenham, men i livet har vi alle både nedturer og oppturer, men jeg klager ikke, sier han til kanalen.

- Alt startet bra i sesongoppkjøringen, men så fikk jeg vite om min brors død. Det gikk ut over moralen min. Jeg dro hjem for å være i begravelsen og hadde det veldig vanskelig i etterkant. Da jeg kom tilbake til Tottenham, snakket jeg med Andre Villas-Boas, og han mente jeg ennå ikke var klar for å trene med A-laget. Så jeg jobbet med reservene i to-tre uker, sier spissen.

- Et sjokk
Adebayor er klar på at det ikke er noe dramatikk i denne degraderingen.

- Jeg trengte å få tilbake selvtillit, og målteft. Derfor fulgte jeg rådet til manageren. Det er grunnen til at jeg ikke har spilt noe i starten av denne sesongen, sier han.

- Det er ingen straff at jeg trener med reservene. Det har ikke vært noen krangel. Det er ikke slik at jeg har slått ned manageren, og straffes for det. I de elleve siste årene har jeg vært profesjonell fotballspiller, og som jeg alt har sagt, var min brors død et sjokk for meg, men jeg har det bedre nå. Jeg drar tilbake til London om et par dager og vil finne min plass i gruppen.

Tottenham er en av klubbene i Premier League som har handlet stort i sommer og folk som Roberto Soldado og Erik Lamela er hentet inn i angrep.

- Ikke aktuelt
Adebayor føler likevel ikke at hans sjanser for spilletid er svekket.

- Jeg er en fotballspiller som elsker konkurranse. Da jeg kom til Monaco i 2003 hadde klubben spillere som Ludovic Guily, Javier Saviola, Dado Prso, Fernando Morientes og Shabani Nonda. Det plaget meg ikke. I Arsenal var det Dennis Bergkamp, Robin van Persie og Thierry Henry, men jeg kapret en plass, sier den lange spissen.

- I Tottenham har Jermain Defoe vært et førstevalg lenge, og nå er det Soldado. Det er gode spillere jeg har respekt for. Jeg håper de begge scorer mange mål, sier Adebayor.

På overgangsvinduets siste dag ble Adebayor koblet med en overgang til tyske Schalke 04, men spilleren sier det aldri var aktuelt å flytte på seg.

- Mange klubber var ute etter meg, men det var ikke aktuelt å flytte. Jeg og manageren hadde sammen, før vinduet åpnet, blitt enige om at jeg skulle bli i Spurs, sier han.

- Jeg har aldri ønsket å forlate Tottenham. Familien min har det bra i London og jeg ser ikke for meg å bo i en annen by, sier spissen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag