- Det var et varsku for oss

BAYERN-KAPTEIN:Bayen tapte 0-2 i returkampen mot Arsenal i forrige sesong av Champions League.

BAYERN-KAPTEIN:Bayen tapte 0-2 i returkampen mot Arsenal i forrige sesong av Champions League. Foto: John Walton (Pa Photos / NTB Scanpix)

Bayern glemmer ikke det som skjedde forrige sesong.

I fjor røk Arsène Wengers menn på et 1-3-tap det ble vanskelig å snu. Men Arsenal var ikke veldig langt unna. De vant 2-0 borte og røk ut av åttedelsfinalen for tredje år på rad. Denne gangen på bortemålsregelen og minst mulig margin.

- Den kampen var et varsku for oss. Vi spilte veldig godt i London og trodde at ingenting kan gå imot oss i returen. Plutselig lå du under 0-2 med få minutter igjen av kampen. Det viser at det kan snu veldig fort i mesterligaen, sier Bayern-kaptein Philipp Lahm.

- Vi drar ikke til dit for å spille 0-0. Vi gå for en ny seier i London, sa Lahm.

Per Mertesacker, en av fire tyskere hos Arsenal, tror det er viktig ikke å vise for mye respekt for motstanderen, som tilfellet var foran det første møtet i fjor.

- Vi må spille to perfekte kamper mot dem. Vi vet at vi kan slå dem nå, så kanskje vi er i litt bedre psykisk form enn i fjor. Vi hadde altfor mye respekt, og det gjorde det lett for dem, sa Mertesacker.

Bedre forberedt

Også Lukas Podolski og Mesut Özil er blitt viktige for Wenger. Sistnevnte viste solid form umiddelbart etter overgangen fra Real Madrid mot slutten av overgangsvinduet i fjor sommer.

- Jeg tror vi kjenner dem litt bedre denne gangen. Vi håper å være i bedre form enn vi var i fjor ved samme tid. Vi hadde akkurat blitt slått ut av cupen av Blackburn, og det ble vanskelig for oss. Nå er vi mentalt mye bedre forberedt, sier manager Wenger.

ARSENAL-SJEF: Arsene Wenger forbereder seg på et nytt møte med Bayern München. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN.


Ingen andre lag var så nær å slå Jupp Heynckes suverene Bayern-lag i fjorårets turnering. Nå er det spanske Pep Guardiola som regjerer, og Bayern München har bare fortsatt å vinne.

Denne sesongen har gått unna uten et eneste tap i hjemlig serie. Det er blitt 19 seirer og kun to uavgjorte kamper. Det var bortekampene mot Freiburg og Leverkusen, som begge endte 1-1. Bayern leder Bundesliga med 16 poeng foran Leverkusen.

Det tyske laget kom seg i tillegg gjennom mesterligaens gruppespill med kun ett tap, men det var til gjengjeld på hjemmebane med 2-3 for Manchester City.

Ribery ute

Onsdag må laget unnvære den svært viktige og dominerende spilleren Franck Ribéry. Franskmannen har problemer med en skadd rumpeball. Bedre ble det ikke av at hans erstatter Xherdan Shaqiri, som scoret to mål i lørdagens 4-0-seier over Freiburg, også er ute med en strekk.

Arsenal startet sesongen med ett tap, men anført av Aaron Ramsey var laget nærmest ikke til å stoppe før nyttår. Så ble han skadd, og luften synes å ha gått litt ut av laget. Det tapte stort for Liverpool (1-5) og spilte 0-0 mot Manchester United i serien nylig, og dermed har Chelsea overtatt tabelltoppen med ett poengs ledelse.

The Gunners fikk derimot en liten revansje ved å vinne 2-1 i søndagens FA-cupkamp mot Liverpool.

Returkampen i München spilles 11. mars. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.