RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var fikset

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Engelske aviser i harnisk etter at Russland fikk Fotball-VM i 2018.

Bitterheten er stor i England etter at deres VM-søknad røk ut i første runde av FIFA-avstemmingen torsdag ettermiddag. Engelskmennene sier de hadde en rekke «sikre» stemmer, fra FIFA-delegater som høyt og hellig hadde lovet at de ville støtte Englands VM-søknad, bare for å se seg selv slått ut i først runde med to skarve stemmer.

Verdiløse løfter
Spesielt er det den kontroversielle Jack Warner som får gjennomgå. CONCACAF-presidenten har lenge vært i hardt vær, blant annet som følge av Dagbladets avsløringer om at Warner hadde tatt store beløp for billetter til sommerens Fotball-VM, men engelskmennene følte seg trygge på at CONCACAF-presidentens støtte var sikker etter at 67-åringen hadde gitt Prins William garantier på at han ville stemme på England.

Slik gikk det ikke, verken Warner eller noen av de andre FIFA-delegatene fra CONCACAF stemte på England i den første runden. I stedet var det kun Geoff Thompson og Junji Ogura eller Issa Hayatou som ga sin stemme til England.

- Når noen ser deg I øynene, og lover deg noe, så håper du de holder løftet. Det har tydeligvis ikke skjedd, sier lederen for den engelske VM-søknaden Andy Anson.

- Bestikkelser
Fredag spekulerer engelske aviser i hvorfor det gikk som det gjorde, og den mest populære teorien er at avstemmingen var fikset. Det faktum at russisk media og den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera annonserte at henholdsvis Russland og Qatar hadde blitt tildelt VM i 2018/2022 inntil 20 minutter før Sepp Blatter annonserte utfallet av avstemmingen, gir ytterligere næring til de engelske konspirasjonsteoriene. Russiske delegater skal også ha visst hvordan utfallet ville bli hele 25 timer før offentliggjøringen.

- Det var fikset, kliner den mest populære (og tabloide) avisen i England, The Sun, til med, og skriver at bestikkelser var sterkt medvirkende til at Europas største land fikk mesterskapet i 2018, og flere andre aviser mer enn antyder det samme.

Andre tyr til mer tradisjonell, engelsk humor når de oppsummerer avgjørelsen.

- Gled deg, Beckham, i alle fall røk ikke England ut på straffer denne gangen, skriver The Guardian syrlig, mens gratisavisa Metro nøyer seg med «Russland 2018, England 0».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere