- Det var helt kamikaze

KAMIKAZE: Sten Grytebust mener fredagens kamp var helt kamikaze.

KAMIKAZE: Sten Grytebust mener fredagens kamp var helt kamikaze. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Men kanskje var AaFKs hodeløse satsing det etterlengtede vendepunktet.

ÅLESUND (Nettavisen): Rekordsvake 6580 tilskuere møtte opp til den angivelige 16. mai-festen på Color Line Stadion.

Da Mahatma Otoos stuss og Tim André Nilsens skudd sendte Sogndal opp i en 2-0-ledelse i Ålesund, ble de ledige setene enda flere.

Bunnen så ut til å være nådd for et AaFK-lag på vei mot sitt fjerde strake hjemmetap.

Men så snudde det endelig for de oransje og blå. Daniel Arnefjord lurte inn reduseringen fem minutter før slutt. Tre minutter senere sendte Michael Barrantes i vei sitt ørtende skudd for sesongen.

Endelig ble det fulltreff på den VM-klare costarikaneren, og endelig tok AaFK poeng på hjemmebane.

- Det var en utrolig viktig scoring. Det var godt for selvtilliten min å endelig score igjen. Vi fikk et viktig poeng og en ny giv og guts inn i laget, forteller Barrantes til Nettavisen.

Vendepunktet?
At AaFK hentet opp Sogndals ledelse og reddet ett poeng var én ting. Enda viktigere var forvandlingen som skjedde i hjemmelagets hoder.

Plutselig suste AaFK-spillerne inn i duellene og skapte et enormt trøkk mot Sogndal-målet.

I løpet av de siste åtte minuttene skapte AaFK mer enn i de tre foregående kampene til sammen. Seier ble det ikke, men opphentingen kan likevel vise seg å bli essensiell.

- Når vi ligger under 0-2 etter 75 minutter, er det klart at vi må være ganske fornøyde med ett poeng. Jeg har stått her forbannet og skuffet etter mange kamper, men i dag har jeg en bedre følelse, forteller Sten Grytebust. -Vi skal slå Sogndal hjemme, men slik det utviklet seg er vi greit fornøyd. Vi har slitt stort med å score. Nå fikk vi endelig litt uttelling, og endelig klarte vi å skape et massivt trøkk med mange store målsjanser. Kanskje kan dette være vendepunktet, håper AaFKs solide sisteskanse.

- Må lære
Han måtte selv i aksjon da AaFK sendte hele laget i angrep i jakten på den etterlengtede hjemmeseieren.

Plutselig var Ulrik Flo på vei alene igjennom, men Grytebust suste frem i rollen som sweeper og reddet ett poeng for vertene.

- Vi vil gjerne ha den tredje scoringen, men det er litt idiotisk å kaste frem absolutt alt vi har. Vi holdt på å miste det ene poenget mot slutten der. Hadde ikke jeg vært så offensiv i den situasjonen, hadde vi tapt, mener Grytebust.

- Vi skal selvfølgelig jakte seieren, men det var helt kamikaze. Det er noe vi må lære av, mener han.

Restitusjon i 17. mai-toget
Mens midtstopper Arnefjord var fremme og scoret, var stopperkollega Jonatan Tollås overalt på banen i sluttminuttene.

AaFK-kapteinen spurtet rundt fra duell til duell og virket enormt giret på seier og tre poeng.

- Jeg skjønner hva Sten mener. Vi opplevde noe lignende mot Sandnes Ulf i fjor da de kontret inn 3-2 på overtid. Men vi ville så gjerne vinne denne kampen, forteller Tollås. -Det var mange slitne spillere utpå der, men jeg hadde en del ekstra krefter. Da var det ingenting å spare på. Så får vi heller restituere oss i 17. mai-toget i morgen, sier AaFK-kapteinen med et smil.

Skuffet Sogndal-leir
Også AaFK-trener Jan Jönsson så flere lyspunkt etter snuoperasjonen i Ålesund.

- Vi startet kampen bra, men havner bakpå nok en gang. At vi klarer å slå tilbake, var ekstremt viktig. Vi fikk vist publikum at vi virkelig vil, og at vi har guts, sier svensken.

I Sogndal-leiren var kampopplevelsen stikk motsatt.

- Vi har seieren i lomma. Det er klart at vi er skuffet. Vi er veldig, veldig skuffet! sier Sogndal-veteran Azar Karadas.

Han får støtte av sin trener.

- Vi burde klart å vinne denne kampen, men totalt sett var 2-2 et greit resultat. Det er mye tilfeldigheter inni bildet. Jeg la om til 5-4-1- for å sikre seieren, men så får Barrantes drømmetreff. Den scoringen er det bare å gratulere, mener Jonas Olsson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.