*Nettavisen* Sport.

- Det var helt utrolig av Adebayor

Foto: Carl CFourt / AFP / NTB scanpix

Den utskjelte spissen holdt liv i Tottenhams drøm.

08.05.13 23:26

CHELSEA - TOTTENHAM 2-2:

Utgangspunktet var enkelt, likevel en smule komplisert.

Med seier mot Tottenham hjemme på Stamford Bridge ville Champions League-plassen være sikret for Chelsea.

Samtidig burde også Spurs helst vinne kampen for ikke å bli hengende bak Arsenal i kampen om en plass i den gjeveste europacupen neste sesong.

Før møtet lå White Hart Lane-klubben to poeng bak erkerivalen, men med seier mot de blå, ville Andre Villas-Boas' menn plutselig vært ett poeng foran byrivalen.

Én ting var i hvert fall sikkert. Uansett hvordan man vendte på dette, ville det bli svært, svært dramatisk i London onsdag kveld. Og det ble det.

Chelsea tok ledelsen ved Oscar, før utskjelte Emmanuel Adebayor utlignet med en perle. Ramires fikset 2-1 til Chelsea, men formspiller Gylfi Sigurdsson ordnet poengdeling.

- Et utrolig mål
Dermed blir innspurten i Premier League uhyre spennende. Chelsea har 69 poeng, Arsenal har 67 poeng og Tottenham har 66 poeng. Alle lag har to kamper igjen og spiller begge én borte og én hjemme i avslutningen.

Chelsea har igjen Aston Villa (borte og Everton (hjemme), Arsenal har igjen Wigan (hjemme) og Newcastle (borte), mens Spurs møter Stoke (borte) og Sunderland (hjemme).

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi hadde sjansene til å avgjøre i dag. Ved minst to anledninger kunne vi drept kampen. Vi gjorde det ikke og ga ballen til Tottenham. Vi burde hatt bedre kontroll på andre omgang. Det andre målet deres var riktig nok offside, men vi burde uansett vært bedre. De avgjørende pasningene satt ikke for oss i dag, sier Chelsea-manager Rafa Benitez ifølge BBC.

Tottenham-sjef Andre Villas-Boas skulle helst hatt med seg tre poeng på T-banen hjem, men var likevel fornøyd, slik kampen utviklet seg.

- Nå må noen av de andre avgi poeng. Men for oss handler det om å vinne de to kampene vi har igjen denne sesongen. I Premier League kan alt skje, så det er bare å beholde troen, sier han.

Om Adebayor hadde portugiseren følgende å si:

- Målet hans var helt utrolig og han hadde en god kamp. Han var et fantastisk bindeledd i angrep for oss, og fortjener å bli kalt banens beste spiller, sier Villas-Boas ifølge BBC.

Herlig av Adebayor
Dette skulle ikke gå mange minuttene før ballen lå i nettet på Stamford Bridge. Nærmere bestemt hadde klokken passert elleve minutter da Oscar slo til.

Juan Manuel Mata slo en corner og Gary Cahill vant førsteduellen. Ballen havnet til slutt hos Oscar, som brukte hodet klokt og sendte vertene i føringen.

Mata var som vanlig aktiv for Chelsea og noen minutter senere samarbeidet han godt med landsmann Cesar Azpilicueta. Skuddet ble imidlertid litt svakt.

Tottenham hadde ikke hatt all verden å by på i åpningen, men etter 26 minutter satte Emmanuel Adebayor inn en svært, svært viktig scoring.

Flott var den også. Lewis Holtby spilte spissen fri midt på egen banehalvdel og Adebayor tok med seg ballen. Han førte, førte og førte før han satte den over Petr Cech og i mål.

Vidunderlig flott av den utskjelte Tottenham-spissen. Nå var gjestene for alvor i gang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix

Etter 35 minutter presenterte også Gareth Bale seg. Waliseren har vært i kanonform denne sesongen, men denne gangen ble skuddet blokkert av Gary Cahill.

Det så ut til å gå mot 1-1 til pause, men Chelsea ville det annerledes. Fernando Torres var venn med ballen, før han tredde den igjennom til Ramires. Han tuppet inn ledermålet.

Rett før pause hadde både Emmanuel Adebayor for Spurs og Eden Hazard for Chelsea store muligheter til å pynte ytterligere på resultatet, men det sto bare 2-1 til pause.

Sløste med sjansene
Også i andre omgang fortsatte de to topplagene å underholde i London.

I det 53. minutt fant Hazard fram til Torres med et innlegg, men avslutningen gikk over. Like etter holdt et innlegg fra Azpilicueta å havne i nettmaskene til Tottenham.

Hazard var blitt sentral nå og i det 57. minutt ble han spilt fri av målscorer Oscar, men denne gangen satte den populære belgieren ballen opp på tribunen fra spiss vinkel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Og mye skulle handle om de blå vertene. Etter 63 minutter skulle det stått 3-1 på Stamford Bridge, etter flott angrepsspill.

Hazard og Mata kombinerte først, men Kyle Walker tok et «Forrest Gump»-løp bakover. Mata vendte og slo til Ramires på blankt mål, men brassen falt i det han skulle avslutte.

Like etter så var Tottenham på visitt. Tom Huddlestone slo inn, og Holtby sto alene ved bakerste stolpe. Jan Vertonghen kastet seg imidlertid fram og ødelagte for kompisen.

Det så ikke ut til å bli noen mål i andre omgang, men ti minutter før slutt duket Gylfi Sigurdsson opp.

En offsideplassert Emmanuel Adebayor vartet opp med et flott hælspark til islendingen. Sigurdsson var også dyktig da han curlet ballen i mål til 2-2.

Flere mål enn dette fikk vi ikke, til tross for at Bale fikk skyte frispark helt på tampen, og dermed tok lagene med seg ett poeng hver.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.