RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var ikke rødt kort

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Wayne Rooney ble helten, men Nemanja Vidic kunne fort blitt syndebukken.

ASTON VILLA – MANCHESTER UNITED 1-2:

Wayne Rooney har vært I strålende form for Manchester United denne sesongen, og spissen har bøttet inn mål og storspilt på topp for rødtrøyene. Til ligacupfinalen ble han imidlertid benket.

Sir Alex Ferguson hadde nok Uniteds tøffe kampprogram denne våren i tankene da han valgte å sette han opp innbytter, men en skade på Michael Owen skulle likevel gi ham sjansen.

Og den tok han godt vare på. Kvarteret før slutt vartet han opp med en praktfull heading som dalte over Villa-keeper Brad Friedel og inn i nettmaskene. Dette avgjorde også kampen.

Rooney sikret United sitt fjerde ligacuptrofé i historien.

Drømmestart
Tempoet var stort, taklingene harde, intensiviteten høy, og fotballen morsom de første minuttene på Wembley. Lagenes innsats på banen ga seg også fort gjeldende i målprotokollen.

Allerede etter fire minutter lå den første ballen i nettet. Gabriel Agbonlahor stormet inn i feltet og Nemanja Vidic klarte ikke å holde tritt med den lynkjappe Aston Villa-spissen. Serberen måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Agbonlahor, og dommere Phil Dowd pekte kontant på krittmerket. Et soleklart straffespark.

Kamplederen valgte å gi United-stopperen noen advarende ord, mens holdt kortstokken godt nede i lomma. Fra 11 meter var James Milner sikker, og dermed sto det 1-0 til Aston Villa.

- Ikke rødt kort
Det skal nevnes at Vidic fort kunne blitt utvist i denne situasjonen, noe som trolig ville ha endret kampbildet drastisk.

- Jeg synes ikke at det var rødt kort, fordi jeg kom meg foran han, og var ikke bak. Om jeg hadde vært bak, så ja, da hadde det vært rødt kort. Det var en tøff kamp, sier Vidic til BBC One.

Heller ikke Villa-forsvarer Richard Dunne mente at situasjonen med Vidic og Agbonlahor var avgjørende for kampen.

- Det er mulig at det var rødt kort, men kampen fortsetter jo uansett, og det var jevnt hele veien. Det var egentlig like greit å spille 11 mot 11, for da ble kampen med underholdende.

Målgleden skulle uansett bli kortvarig. For noen minutter senere skulle United svare. Richard Dunne så ut til å ha god kontroll på ballen, men mistet den til en hardtarbeidende Dimitar Berbatov. Bulgareren satte fart mot mål, med Dunne heseblesende etter. Irens taklingsforsøk endte imidlertid hos Michael Owen. Den gamle storscoreren gjorde akkurat det han skulle.

Les også: Finale-smellen United aldri glemmer

Owen ut med skade
Etter den friske starten roet det hele seg litt ned, men begge lag klarte likevel å skape farligheter foran mål. James Milner var aktiv for Villa, mens Berbatov hadde et og annet forsøk for United.

I det 42. minutt ble glede snudd til fortvilelse for Owen. Spissen, som har vært mye plaget av skader gjennom hele karrieren, løp på seg en strekk, og ble byttet ut til med Wayne Rooney.

- Det var fantastisk å score, og moro å få være en del av dette, men skaden satte jo en liten demper på gleden. Dette er den første virkelige skaden jeg har hatt siden jeg kom til United, men det har likevel vært en god dag for meg, sier Owen til BBC One.

Det så ut til å gå mot uavgjort til pause, men på overtid fikk United en kjempesjanse. Berbatov ga til Antonio Valencia, som dro av landslagsaktuelle Stephen Warnock og slo hardt inn.

Ballen endte hos Ji-Sung Park som dro til. Kula smalt i stolpen, før den traff føttene til Carlos Cuellar, som fikk avverget. James Milner fikk deretter klarert. En vanvittig United-sjansen.

Like etter blåste dommeren for pause.

Supertrio
Andre omgang startet ikke fult så bra som den første, men etter noen litt triste minutter våknet kampen skikkelig til liv mot slutten igjen. Mye takket være Rooney, Berbatov og Valencia.

De tre utgjorde virkelig en supertrio for United i andre omgang, og kombinasjonene dem imellom var en fryd for fotballøyet. I det 74. minutt fikk de full klaff inne foran Aston Villa-målet.

Valencia og Berbatov spilte vegg før ballen ble slått perfekt inn til Rooney inne i feltet. Spissen fikk hode på ballen, og satte den i en perfekt bue over keeper Brad Friedel og inn i nettmaskene

Den samme trioen terroriserte Villa-forsvaret flere ganger de siste minuttene, og blant annet traff Rooney stolpen etter nok et nydelig angrep. United klarte imidlertid ikke og punkterte.

Villa var også farlig frampå noen ganger, og spesielt nære var Dunne på overtid. Stopperen traff imidlertid ikke helt med hodestøtet ved bakerste stolpe, og dermed kunne United juble.

PS. John Carew fikk 10 minutter på banen for Villa.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere