RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DRØMMETREFF: Matthias Vilhjalmsson jubler over sin brassescoring mot Aalesund på Sør Arena.
DRØMMETREFF: Matthias Vilhjalmsson jubler over sin brassescoring mot Aalesund på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

- Det var instinktivt

Sist oppdatert:
Matthias Vilhjalmsson satte fyr på Start med drømmescoring.

START - AALESUND 3-1:

Kampen mellom Start og Aalesund på lørdag var bare halvannet minutt gammel da islendingen Matthias Vilhjalmsson serverte det som må være en av kandidatene til årets mål i Tippeligaen.

Start hadde åpnet med å gå rett i strupen på gjestene fra Sunnmøre, og ballen havnet ute hos Espen Hoff på høyrekanten. Vestfoldingen slo inn, og inne i feltet fantes bare Matthias Vilhjalmson.

Islendingen var feilvendt, men nølte ikke et sekund - han slang seg bakover, traff ballen perfekt, og satte ballen oppe i krysset bak Aalesund-keeper Sten Grytebust med et herlig brassespark.

- Et kjempetreff

- Jeg hadde en brasse i 2013, men denne var faktisk bedre, sa islendingen med et fornøyd smil til C More i pausen på Sør Arena, og forklarte eget mål slik:

- Det kom et innlegg inn. Det var instinktivt. Jeg var heldig, men det var et kjempetreff.

Raske mål

Etter den tidlige kalddusjen kom Aalesund etter hvert bedre med i kampen, men det var hjemmepublikummet som igjen kunne juble etter drøyt 20 minutters spill.

Igjen ble det slått inn fra høyrekanten, denne gangen var det unggutten Kristoffer Ajer som sto for innlegget. Det gikk mellom Aalesund-forsvaret og keeper Grytebust, og Espen Børufsen kom sklidende inn ved bakerste stolpe og satte ballen i mål.

Men nå kom høydepunktene raskt på Sør Arena.

Minuttet etter 2-0-scoringen slo Aalesund tilbake, da Oddbjørn Lie slo inn fra venstre og Aron Elis Thrandarson løpte inn reduseringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

AVGJØRELSEN: Kristoffer Ajer setter inn 3-1 på straffespark, og avgjør kampen til Starts fordel.

Da roet det seg noe i kampen.

Start klarte å demme opp for presset som Aalesund hadde satt inn etter den tidlige 1-0-scoringen, og omgangen ebbet ut uten flere scoringer.

Omdiskutert straffe

I andre omgang fortsatte Aalesund å jage en utligning, men det ville seg ikke for sunnmøringene.

I stedet fikk Start muligheten til å avgjøre kampen fem minutter før full tid, da Espen Børufsens skudd traff hånda til en Aalesund-forsvarer og dommer Ole Gya pekte på straffemerket.

Aalesund-spillerne var rasende, og mente både at en Start-spiller i situasjonen i forkant slo ballen ut av hendene på keeper Grytebust, som skulle hatt frispark, og at handsen var strengt dømt.

Tv-bildene viste imidlertid at dommer Gya antakelig hadde sitt på det rene, og Kristoffer Ajer var nådeløs fra straffemerket.

- Jeg holder den i et sekund

Keeper Sten Grytebust er ikke enig i det.

- Vi blir ranet ett poeng, i hvert fall sjansen til å ta et poeng på slutten der. Det er klart det er surt, sier han til C More etter kampen.

- Dommeren gjør en dobbeltfeil, en kjempedobbeltfeil. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig. Jeg ser til og med på reprisen: Jeg holder ballen, jeg holder den fast. Jeg lurer på om jeg holder den i et sekund før han sparker den ut av hendene mine. Og så en volley fra en meter. Jeg skjønner ikke det.

Men 3-1 ble det altså, og dermed tar Start et stort skritt vekk fra det umiddelbare bunnsjiktet i Tippeligaen.

Sørlendingene har 16 poeng, den samme poengsummen som dagens motstandere Aalesund, og sju poeng ned til Tromsø på kvalikplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere