RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

- Det var mange som tvilte

Sist oppdatert:
Tom Nordlie vant bunnoppgjøret mot gamleklubben.

FREDRIKSTAD – VÅLERENGA 3-1:

I år 2000 ledet Tom Nordlie Vålerenga til nedrykk i Tippeligaen. Men siden den gang har den karismatiske 47-åringen opparbeidet seg et rykte som redningsmann, og reddet flere klubber fra å lide den samme skjebnen som han og osloklubben opplevde for ni år siden.

Denne høsten er det Fredrikstad som har søkt Nordlies hjelp, og selv om ansettelsen av den tidligere Kongsvinger-treneren har vært kontroversiell, ser det ut til at han har noe på gang også i plankebyen.

- Mange som tvilte
Lørdag var det nettopp Vålerenga som gjestet Fredrikstad Stadion, og da dommeren blåste for full tid var det Tom Nordlie som kunne smile bredest.

FFK vant oppgjøret med 3-1.

- Det var mange som tvilte, men selv har jeg aldri tvilt. Jeg er stolt av jobben vi gjør i dag. Vi jobber iherdig og står på, sier Nordlie til NRK etter kampen.

- Nå får vi suge på denne karamellen til i morgen, og jobbe videre. Først og fremst er jeg glad for tre poeng, men det er langt igjen, fortsetter han.

Scoret i debuten
Tom Nordlie hadde valgt å gi nykommerne Alex Valencia og Mattias Andersson tillit fra start i lørdagens kamp, og det skulle vise seg som et smart trekk av den nye FFK-treneren.

Andersson markerte seg nemlig direkte for sin nye klubb. Etter 18 minutters spill raget han høyest på en corner fra Fernando Perreira Wallace, og stanget vertene i føringen. En drømmedebut for den tidligere Strømsgodset-spilleren, som har slitt mye med skader de siste sesongene.

Målet fra svensken så også ut til å være nok til å sende Fredrikstad til pause med ledelse, i det som var en forholdsvis sjansefattig første omgang. Men i det 45. minutt svarte gjestene fra Oslo.

Mohammed Fellah slo et frispark inn mot bakerste stolpe, og der dukket Morten Berre opp. Spissen kom først på ballen, og satte den i mål bak en utspilt Kenny Stamatopoulos i FFK-buret.

Dermed var lagene like langt til hvilen.

To kjappe mål
Til tross for kalddusjen rett før pausen, så mistet likevel ikke Fredrikstad motet av den grunn. Laget trenger desperat poeng for å overleve i eliteserien, og etter 56 minutter smalt det skikkelig.

Nykommer Alex Valencia prøvde seg med et skudd, som ble klarert ut mot sidelinjen. Der plukket Everton opp ballen, og fintet Birger Madsen på rumpa, før han dyttet kula i mål fra spiss vinkel.

Og bare få minutter senere fikk Fernando Perreira Wallace sjansen på et frispark. Den brasilianske forsvarsspilleren klinte til i nærmeste hjørnet, og dermed sto det plutselig 3-1 til vertene.

Dette klarte gjestene fra Oslo aldri å svare på, og dermed kunne Tom Nordlie og hans disipler glede seg over tre poeng, og et bitte lite pusterom fra nedrykksstriden.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere