RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

- Det var nesten et vakkert resultat

Sist oppdatert:
Raymond Domenech provoserer etter Frankrikes elendige VM-start.

URUGUAY - FRANKRIKE 0-0:

Raymond Domenech er en meget omstridt mann hjemme i Frankrike, og det spørs vel om den franske landslagssjefen kommer til å bli enda mer omstridt etter fredagens VM-åpning.

Treneren hadde valgt å plassere både Barcas Thierry Henry og Chelseas Florent Malouda på benken fra start i gruppekampen mot Uruguay. Noe som virket som en merkelig avgjørelse.

Det franske laget slet nemlig voldsomt framover, og stanget fælt. Franck Ribery, Sidney Govou og Nicolas Anelka fant aldri rytmen sammen, og kampen endte til slutt målløst i Cape Town.

LES OGSÅ: VMs tristeste

- Var vakkert
Domenechs uttalelser etter kampen vil nok også provosere mange franskmenn som i lang tid har vært misfornøyd med ham.

- Det var nesten et vakkert resultat. Og resultatet er som det er. Ingen av lagene hadde særlig mange sjanser, og ingen ville ta noen store sjanser framover. Det var litt komplisert. Hele kampen var jevn, synes jeg, sier den omstridte treneren til byrået AP.

Snaue ti minutter før slutt ble Uruguays 20 år gamle Nicolas Lodeiro sendt i dusjen med sitt andre gule kort for kvelden.

Men selv med en mann mer klarte ikke Frankrike å score mot et defensivt solid Uruguay. Domenech kastet inn både Henry, Malouda og André-Pierre Gignac mot slutten, uten uttelling.

Domenech forklarer den manglende offensive satsingen i løpet av kampen med frykten for å slippe inn mål.

- Vi måtte passe oss for å ikke få en kontring imot, sier han.

LES OGSÅ: VM-smellen

Intern uro
Det er i forkant av årets mesterskap i Sør-Afrika blitt spekulert i at det er interne stridigheter i den franske troppen. Domenech skal ha sine favoritter, noe mange av spillerne reagerer på.

Williams Gallas skal angivelig være snurt fordi Patrice Evra ble valgt til kaptein, mens både Thierry Henry og Florent Malouda skal være blant dem landslagssjefen har problemer med.

- Stemningen i troppen er langt fra rolig, sa Domenech før VM.

58-åringen er inne i sin siste periode som landslagssjef, og vil gi seg etter årets VM.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere