RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det var noe vi brukte inn mot kampen

MATCHVINNER: Mohamed Elyounoussi feirer scoringen som sikret Molde seieren og Viking.
MATCHVINNER: Mohamed Elyounoussi feirer scoringen som sikret Molde seieren og Viking. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Molde gjorde noe de ikke hadde gjort på åtte år, og påførte også Viking sesongens første tap.

MOLDE - VIKING 1-0:

MOLDE (Nettavisen): Viking har vært en svært hard motstander for Molde de siste årene. Vi måtte helt tilbake til 2006 for å finne sist gang Molde slo laget fra oljebyen.

Siden den gang hadde lagene møtt hverandre i elleve offisielle kamper (samt en gang i en treningskamp) uten at Molde hadde vunnet.

Den rekken ble det en slutt på tirsdag. Etter flere enorme sjanser, klarte hjemmelaget endelig å få hull på byllen tre minutter på overtid. 

Mohamed Elyounoussi scoret målet som gjorde at Molde tok sin første seier over Viking på åtte år.

Molde-trener Tor Ole Skullerud legger ikke skjul på at det var deilig å se ballen gå i mål.

- Det var helt magisk. Det var stort å vinne kampen, spesielt når det skjer på den måten, sier Skullerud etter kampen. 

Molde påførte Viking sitt første tap for sesongen.

- Det visste vi, og det var noe vi brukte litt fram mot kampen - at det var på tide på gi Viking deres første tap, sier Molde-treneren til Nettavisen.

- På tide
Molde leder nå tabellen med åtte seire, et tap og en uavgjort. En solid start ble altså toppet med at man gjorde slutt på en stygg kamprekke, og til og med etter en scoring på overtid.

Skullerud er imidlertid usikker på om seieren, samt måten den kom på, gir et bilde på hvor langt dette Molde-laget er kommet.

- Om det sier noe, vet jeg ikke. Men jeg syns vi igjen var gode i dag, sier Skullerud ovenfor Nettavisen. 

- Det er viktig å kunne avgjøre slike kamper, legger Molde-treneren til.

Matchvinner Mohamed Elyounoussi mistet aldri troen på mål, selv om sjanse etter sjanse ble sløst.

- Nei, det er ikke ofte vi har gått av banen uten scoring denne sesongen. Vi visste at vi ville skape sjanser og at vi måtte være tålmodige. Det gjaldt å beholde roen, uttaler målscoreren.

SEIER: Mohamed Elyounoussis sene scoring førte endelig til at Molde klarte å slå Viking. 


Han er fornøyd med når målet kom.

- Det var god timing. Da ble det lite tid for Viking å komme tilbake, smiler 19-åringen. 

- Molde er bedre
Viking lå på tredjeplass før denne runden, men måtte altså tåle sesongens første tap tirsdag.

Kjell Jonevret mener uansett det ikke er urealistisk for Viking å holde seg i toppen denne sesongen.

- Vi kom på femteplass forrige sesong, og jeg mener vi har et bedre lag i år. Det er noen lag i serien som har skuffet hittil, og noen som har gjort det bedre enn ventet. Men at vi kan være blant de 4-5 beste lagene denne sesongen, syns ikke jeg er urealistisk, sier Viking-treneren til Nettavisen.

Han tar tapet med fatning.

- Det er kjedelig at scoringen kommer på en overgang, og det skyldes kanskje ungdommelig overmot. Men i dag er Molde bedre enn oss, selv om vi hadde noen veldig store sjanser vi også, sier Jonevret.

Flere sjanser
Det var et toppoppgjør som utspilte seg på Aker Stadion tirsdag.

Molde toppet tabellen før kampen, mens Viking lå på tredjeplass. Siddisene var også ubeseiret før kampen.

Det var Molde som kom best i gang på hjemmebane, og presset de hvitkledde gjestene i åpningsminuttene.

Vegard Forren fikk en god sjanse etter åtte minutter, mens Harmeet Singh hadde et par skuddforsøk som fort kunne fått et bedre utfall.

Viking kom imidlertid mer inn i kampen utover omgangen, og etter 21 minutter fikk Vidar Nisja en god mulighet til å sende gjestene i føringen, men Ørjan Nyland var med på notene.

Etter dette bølget spillet fram og tilbake. Iven Austbø hindret Daniel Chima Chukwus skudd ti minutter før pause, mens Jon Dadi Bödvarssons avslutning fra spiss vinkel like før pause ble også reddet. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

JEVNT: Knut Olav Rindarøy, Jón Dadi Bödvarsson og Harmeet Singh under tirsdagens kamp. Rindarøy måtte senere forlate banen med en skade.


De siste par minuttene burde Molde ha tatt ledelsen.

Daniel Chima Chukwu kom til en ny stor mulighet, men avslutningen gikk over. Daniel Berg Hestad fikk også en god mulighet på en heading, mens Bjørn Bergmann Sigurdarson kom alene med keeper. Likevel sto det altså 0-0 til hvilen.

Stor dobbeltredning
I annenomgang var det Viking som kom til første målsjanse - og den var stor.

Viking brøt ballen på midten og kom fire mot to. Vidar Nisja valgte å skyte fra omtrent 17 meter, og Nyland måtte gi retur. Der var Steinthór Thorsteinsson først, men igjen var Nyland på pletten. En utrolig dobbeltredning fra sisteskansen. 

Tre minutter senere måtte Nyland i aksjon igjen. Joackim Jørgensen gikk for et langskudd. Sola skapte trøbbel for Nyland, men han fikk likevel pirket ballen over tverrliggeren. 

Etter 58 minutter var det Molde sin tur til å få en enorm sjanse. Even Hovland raget høyest på en corner, men headingen gikk centimetere utenfor. 

I det som var svært underholdende første tjue minutter av annenomgangen, var det Molde også som fikk den neste store sjansen. Per-Egil Flo, som erstattet en skadet Knut Olav Rindarøy i førsteomgang, dro seg inn i banen og fyrte av et knallhardt skudd. Dessverre for Molde-supporterten gikk ballen i tverrliggeren.

Overtidsscoring
Etter dette tok Molde igjen over kampen, og kom til flere sjanser. Keeper Iven Austbø sto imidlertid en svært god kamp, og Viking var heller ikke ufarlige på kontringer.

I det 74. var det nesten utrolig at det ikke sto 1-0. Igjen var det Daniel Chima Chukwu som fikk ballen inne i feltet, og igjen gikk skuddet på keeper. Moi Elyounoussi var først på returen, men igjen gikk skuddet i tverrliggeren. 

Etter flere nye, store sjanser, samt rop om straffe ved én anledning, ble det til slutt scoring på Aker Stadion.

Mohamed Elyounoussi dro seg inn i banen og fyrte av et skudd. Den gikk via en Viking-spiller og i mål bak en sjanseløs Austbø. 

Dermed kunne Molde endelig juble for seier over Viking.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere