*Nettavisen* Sport.

- Det var rødt kort

Foto: Reuters/Scanpix

Sir Alex Ferguson har som vanlig noe å si om dømmingen.

21.03.10 20:13

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 2-1:

Manchester United er tilbake på toppen av tabellen, og har fortsatt kurs mot å bli det første laget i Premier Leagues historie som løfter ligatrofeet fire sesonger på rad. Det kan de takke en spretten Ji-Sung Park og en gavmild Javier Mascherano for.

For i gigantmøtet med Liverpool var det nemlig gjestene som tok ledelsen, men en straffe forårsaket av Mascherano og et herlig mål av Park sørget likevel for tre poeng til United.

Sir Alex Fergusons menn ligger dermed to poeng foran Arsenal på andreplass, og begge de to lagene har 31 kamper spilt. Chelsea lurer bak på tredje med to kamper mindre spilt.

- Det laget som klarer å være mest stabile på slutten av sesongen kommer til å vinne, og vi ser ut til å være i form, sa banens bestmann, Darren Fletcher, til Sky Sports etter kampen.

Liverpool på sin side blir stadig mer parkert i kampen om den viktige fjerdeplassen. Siden Tottenham vant sin kamp lørdag, er Rafael Benítez og hans disipler nå fire poeng bak londonlaget, samtidig som gutta fra White Hart Lane har en kamp mindre spilt. Manchester City og Aston Villa ønsker i tillegg å gi de to nevnte lag kamp om en plass i Mesterligaen neste høst.

Ensomme Torres
Med en fantastisk ramme rundt gigantmøtet på Old Trafford lot spillerne seg inspirere, og det sa regelrett pang fra første spark på ballen. Allerede etter fem minutter lå ballen også i nettet.

En aggressiv Fernando Torres vant ballen på midtbanen og ga videre til Steven Gerrard. Liverpool-kapteinen spilte flott igjennom til Dirk Kuyt ute på høyresiden, og den utrettelige nederlenderen la inn foran mål på første touch. Inne i feltet fikk Torres stå mutters alene og heade gjestene i føringen.

En drømmestart for et Liverpool-lag som har hatt et godt tak på United de siste sesongene. Torres kunne også juble for sitt 16. ligamål denne sesongen, og sitt 54. totalt siden debuten i 2008.

- Det var rødt kort
Gleden skulle imidlertid bli kortvarig for de tilreisende supporterne. For drøye fem minutter senere skulle United ordne balanse, og det skjedde etter en omdiskutert episode.

Javier Mascherano tok tak i Antonio Valencia som var på vei igjennom, og argentineren rev United-vingen over ende.

Forseelsen startet utenfor 16-meterfeltet, men Valencia gikk over ende akkurat idet han var på vei inn i boksen, og dommer Howard Webb pekte kontant på krittmerket. Straffespark!

- Det var en klar straffe. Han rev Valencia over ende, og han var også borti beina hans, sa Darren Fletcher.

Liverpool-spillerne protesterte, Mascherano var kanskje heldig som slapp unna med gult kort, og Torres ommøblerte straffemerket i ren frustrasjon, før Wayne Rooney steg fram.

Straffen fra superspissen ble flott reddet av Liverpool-keeper Pepe Reina, men spanieren fikk bare slått ballen ut igjen til Rooney. Returen var det umulig å misse på og det sto 1-1.

- Jeg mener Mascherano burde vært utvist i straffesituasjonen. Jeg kan ikke se for meg hvordan noen Liverpool-spillere kunne ha stoppet Valencia fra å score om han hadde fått fortsette, sa Manchester United-manager Sir Alex Ferguspn om situasjonen.

Etter den fine åpningen roet kampen seg betraktelig utover i omgangen, og en farlig heading fra Ji-Sung Park oppsummerer kort det meste av beholdningen de siste 30 minuttene før pause.

- Et vakkert mål
Om de siste 30 minuttene av første omgang hadde vært av det litt tammere slaget, skulle det ikke gå så lenge av andre omgang før det smalt igjen. Nærmere bestemt etter 60 minutters spill.

Darren Fletcher slo et fantastisk innlegg fra høyre, og inne i feltet dukket sørkoreanske Ji-Sung Park opp. Kantspilleren stupte fram og headet inn 2-1-ledelse til Manchester United.

Målet var bare Parks andre for sesongen, men den lille 29-åringen har det med å score i viktige kamper. Det andre målet kom nemlig i 3-1-seieren borte mot Arsenal i slutten av januar.

- Vi viste tålmodighet og fikk det målet vi ønsket av Park. Han var glimrende i dag og målet var vakkert, sa Ferguson.

Flere mål ble dert aldri og dermed kunne hjemmefansen smile hele veien hjem, selv om Liverpool var farlig nær en utligning på tampen ved Fernando Torres.

PS. Nemanja Vidic, som hadde blitt utvist i de tre siste møtene med Liverpool, ble værende på banen i samtlige 90 minutter denne gangen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.