*Nettavisen* Sport.

- Det var sjokkerende

Foto: Reuters/Scanpix

Sir Alex Ferguson var lite imponert over åpningen til Manchester United mot Cluj.

03.10.12 10:47

CFR CLUJ - MANCHESTER UNITED 1-2 :
Gruppe H:

Det engelske storlaget Manchester United dro til Romania med et surt hjemmetap mot Tottenham i bagasjen. Det skulle hevnes mot Cluj, og den store dirigenten var naturlig nok Robin van Persie.

Han snudde kampen på egenhånd med to scoringer, og United sørget dermed for sin andre seier av to mulige i Champions League.

Etter kampen var han strålende fornøyd, naturlig nok.

- Jeg føler jeg er i ferd med å finne meg til rette. Jeg håper også å bidra med flere målgivende pasninger, det må jeg bli bedre på. Jeg er i god form, men ønsker å gjøre det enda bedre, sier van Persie ifølge BBC.

Ifølge statistikkselskapet Opta har nederlenderen nå scoret syv mål totalt i alle turneringer denne sesongen, mer enn noen annen Premier League-spiller.

- De som lurer på om Van Persie kommer til å levere, de kan slutte å lure, sa TV 2-ekspert Aleksander Schau da han fikk vite om statistikken.

Fergie-skryt
Sir Alex Ferguson var hvert fall en fornøyd herremann etter van Persies to scoringer. Han likte spesielt godt at tilretteleggeren var Wayne Rooney på Uniteds andre mål.

- Både pasningen og avslutningen var like gode. Det var en fantastisk avslutning. Jeg trodde pasningen ble for lang, men Robin gjorde en god prestasjon der, sier Ferguson ifølge BBC.

United-sjefen var imidlertidig misfornøyd med måten United åpnet kampen på.

- Sjokkerende, helt sjokkerende, sier Ferguson om baklengsmålet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU

- Det er vanskelig i Champions League, og det var et tullete mål å gi bort. Heldigvis klarte vi å komme tilbake, og vi er i en strålende posisjon i gruppa hvis vi vinner neste kamp, sier Ferguson, som nå kan se tilbake på to av to seire i årets Champions League.

Wayne Rooney passet også på å skryte av sin spissmakker.

- Det var et fint mål av Robin, en flott avslutning. Men det var en tøff kamp på en dårlig bane. Vi måtte konsentrere oss i pasningsspillet, men heldigvis klarte vi å holde fast på ledelsen, sier Rooney ifølge BBC.

Selv sender hovedpersonen en takk tilbake til Rooney.

- Alt starter med en god pasning, så jeg må takke Wayne for det. Ikke mange spillere gjør det der etter ham, sier van Persie.

Supporterne fryktet imidlertid nok et tungt nederlag da United fikk en forferdelig åpning på tirsdagens kamp. Allerede før kvarteret var spilt lå ballen i nettet bak David de Gea i United-målet.

Sjokkåpning
Cluj rullet opp et angrep på Uniteds venstreside, der ballen til slutt ble slått 45 grader ut i feltet. I midten dro Pantelis Kapetanos seg fri fra Uniteds midtstoppere og styrte ballen i nettet fra ti meter. Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget!

Sjekk lagoppstillinger og hvordan kampforløpet var minutt for minutt her.

Men United kom tilbake, og det var et samarbeid mellom Wayne Rooney og Robin van Persie som skapte målet.

Klikk på bildet for å forstørre.

De to spissene spilte sammen for første gang fra start siden nederlenderens inntreden i sommer, og det viste seg å fungere bra. Rooneys innlegg traff van Persie i boksen, der nederlenderen prøvde å heade på mål, men ballen traff ham nærmest på skulderen og satte Mário Felgueiras ut av spill. Ballen gikk i bue over Cluj-keeperen og det sto 1-1, noe som også holdt seg til pause.

Van Persie-dobbel
Alex Ferguson holdt tydeligvis en tordentale i pausen, for det var et heltent United-lag som entret gressmatta til andre omgang. 1-2 var et faktum bare fire minutter senere.

Rooney slo en pasning i bakrom, der van Persie kom stormende. Nederlenderen nådde ballen rett foran keeper og satte ballen i mål på elegant vis med yttersiden av beinet.

- Det er en kunstscoring, sa TV 2s Morten Langli etter scoringen.

Cluj kunne faktisk ha utlignet minutter etter 1-2-scoringen, men David de Gea vartet opp med en klasseredning da hjemmelaget prøvde seg etter en corner.

Flere mål ble det ikke, og dermed vant United sin andre kamp på rad i Champions League og har kurs mot avansement.

Mest lest på Nettavisen akkurat nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.