RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MICHAELA REHLE (Reuters)

- Det var som magi

Sist oppdatert:
Magnus Hedman jobbet som fotballekspert og trodde han var god på taktiske eksempler. Så møtte han José Mourinho.

Den svenske fotballprofilen Magnus Hedman er i disse dager i ferd med å gi ut sin selvbiografi.

I boken, som har fått navnet «Når lyset slukkes», beskriver han sitt gode forhold til trenerikonet José Mourinho.

Den nåværende Real Madrid-treneren var mannen som hentet Hedman til Chelsea i 2006, da klubben trengte en tredjekeeper etter at Petr Cech ble skadet.

- Stjernen var Mourinho
Hedman hadde egentlig lagt opp, men gjorde comeback etter et opphold på 16 måneder da Chelsea ville ha ham.

- I Celtic og Coventry var det også skikkelig god stemning i spillergruppa, men der var alle klare over at det fantes et hierarki. Noe slikt fantes ikke i Chelsea. Der virket det som om alle var like mye verdt. Det jeg ikke forsto den gangen, var at lagets største stjerne var en trener, ikke en spiller. Det var Mourinho, skriver Magnus Hedman i sin nye bok, ifølge Aftonbladet.

Han fikk prøvespille i Chelsea, og skulle overbevise ledelsen om at han var verdt en kontrakt. På treningen slapp han inn et skudd fra Arjen Robben, og da smalt det fra Mourinho:

- Ingen fare, Magnus. Noen færre hamburgere, og du hadde reddet den.

- Verdensklasse
Hedman forteller også om Mourinhos evne til å formidle taktikk til spillerne. Hedman hadde i flere måneder jobbet som fotballekspert på SVT og trodde han var god på å formidle taktikk. Så fikk han en vekker.

- Om Mourinho hadde noe taktisk han ville prate om, gjorde han det kvelden før kamp. Jeg hadde vært ekspertkommentator i Sverige, og trodde jeg var dyktig på å vise taktiske eksempler. Men det her var på et helt annet nivå. Virkelig verdensklasse. Så det var selvsagt veldig interessant for meg å bare få være med og høre på de mesterlige gjennomgangene og analysene han hadde av andre lag, sier Hedman.

Og utdyper:

- Han var så ærlig i sin ledermåte. Han var veldig dyktig til å forutse ting. «Hvis vi stiller opp slik, kommer oppspillene våre til å skje oftest å høyrekanten, for den spilleren løper oftest dit, og da forsvarer de seg på den måten». Så skjedde akkurat det han hadde sett for seg. Han ble nesten gjort til helgen for måten han forutså ting på. Det var som magi, sier Hedman.

Godt likt
Den svenske keeperlegenden beskriver også Mourinhos evne til å håndtere vanskelige situasjoner. En gang Chelsea spilte bortekamp, valgte Hedman og noen lagkamerater å spøke med Claude Makelele. Chelsea-spillerne stormet inn på Makeleles hotellrom under et intervju med Chelsea TV, der de helte massasjeolje på både TV-teamet og Makelele.

Dagen etter kom det en regning på 10.000 pund for skader på rommet.

- Bare betal, var alt Mourinho sa om episoden dagen derpå.

PS: Hedman spilte i Chelsea i et halvt år, men fikk aldri debutere under Mourinho.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere