*Nettavisen* Sport.

- Det var store stjerner, penger, og mye negativitet

TRIVES BRA: Tarik Elyounoussi sier han føler seg inne i varmen i Hoffenheim. Foto: Michael Deines/promediafoto (All Over Press)

«Reformen» i Hoffenheim har hjulpet Tarik Elyounoussi.

07.06.14 18:52

Da Tarik Elyounoussi i 2008 ble plukket opp av nederlandske Heerenveen tenkte mange at det kunne være starten på et stort utenlandseventyr.

Nordmannen fant seg imidlertid ikke til rette i den nederlandske klubben og det ble lite spilletid. Han dro først hjem på lån til Lillestrøm, før det til slutt ble en permanent overgang til Fredrikstad, og senere gikk han til Rosenborg.

Da Elyounoussi kom hjem snakket han åpnet om at miljøet i Heerenveen ikke passet han så bra. Han mente det var mye kynisme der, og lite lagfølelse.

I fjor fikk angrepsspilleren en ny mulighet til å reise utenlands, denne gang til tysk fotball og Hoffenheim. Der har han nettopp fullført sin første sesong.

- Tenker på laget
Da Nettavisen møtte Elyounoussi, under landslagssamlingen i forrige uke, var han klar på at miljøet i den tyske klubben er langt bedre enn i Heerenveen.

- Det er helt sikkert kynisme i Tyskland, også, men jeg føler jeg har kommet til en bra klubb. De er flinke til å passe på at alle tenker på laget, sier han til Nettavisen.

Debutsesongen har likevel ikke vært noen dundrende suksess for nordmannen. I Bundesliga har det blitt 13 kamper fra start denne sesongen. Han har også fått åtte innhopp. Etter nyttår har han kun startet fem kamper.

På disse 21 ligakampene har det ikke blitt noen scoringer på 26-åringen. Men til tross for en tung vinter, har den gode stemningen i laget hjulpet Elyounoussi mye og landslagsspilleren er ved godt mot etter sitt første år.

- Jeg hadde masse møter med klubben før jeg dro dit. De ville vite hva slags person jeg var, ikke bare hva slags fotballspiller jeg var. De ville vite hva jeg mente om politikk og alt annet. De ville finne ut om jeg var riktig person.

- De har slitt
Dette mener han har hjulpet ham å gli godt inn i klubbmiljøet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

FØRSTE SESONG: Tarik Elyounoussi har unnagjort én sesong med Hoffenheim. Foto: Imago/michael Weber (All Over Press)


- De som er på laget nå, har veldig lik personlighet som meg. Jeg er en lagspiller og jeg føler alle på laget er det. Hoffenheim har bra fokus på at alle skal tenke på laget og yte maks sammen. Vi har fått en bra spillergruppe.

Elyounoussi kan være glad han kom inn i klubben på det tidspunktet han gjorde. Ifølge 26-åringen har ikke stemningen i klubben alltid vært like god.

- De har slitt en del med det. Senest i fjor. De hadde mange store stjerner og mye penger, men lyktes ikke med den fremgangsmåten. Det skal ha vært ganske så dårlig stemning i garderoben og mye negativitet, sier Tarik.

- Deilig på benken
Så sent som i mars forklarte Elyounoussi den manglende spilletiden i Hoffenheim overfor Nettavisen med at han var sliten. Dette er noe Fredrikstad-gutten har kjent på helt siden han kom til Tyskland i fjor.

- Jeg har bra tillit hos trenerne der nede. Det eneste problemet er at jeg har vært sliten og ikke kunnet yte maks. Det går fint å trene, men jeg har ikke det lille ekstra. Derfor gleder jeg meg til ferien. Jeg skal slappe av i fire uker.

Ellers føler nordmannen at han fortsatt er «inne i varmen».

- Jeg har fått gode tilbakemeldinger. De sier jeg gjør en god jobb for laget og er veldig fornøyd med meg. De gangene jeg ikke har fått spilt, er det i grunn litt deilig å sitte på benken, slappe av litt, og kikke på kampen, sier han.

- Det er ikke noe stress i det hele tatt å sitte på benken, legger han til.

Elyounoussi avsluttet sesongen 2013/14 med å starte i landskampene mot både Frankrike og Russland. Han gikk målløs av banen i begge oppgjørene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag