- Det var vanskelig for ham i City

Foto: Ken Skibstad/Scanpix

Abdisalam Ibrahim var i svært dårlig fysisk form da han kom til Strømsgodset.

DRAMMEN (Nettavisen): Abdisalam Ibrahim reiste i ung alder til Manchester City for å prøve lykken. Allerede i 2007 tok 21-åringen turen til balløya.

Der har midtbanespilleren gått gradene på storklubbens akademi og i 2010 fikk han sin debut på A-laget. Den kom mot Scunthorpe i FA-cupen. Det har likevel blitt begrenset med spilletid på nordmannen i City, noe som har ført til at han har blitt lånt ut flere ganger. I sommer ble han lånt ut til Strømsgodset.

Drammensklubben har så langt levert en knallsesong, og Ibrahim har kommet inn for å gi laget litt ekstra pondus på midtbanen i høstsesongen.

- Har brukt tid
I vår hadde Godset Mohammed Abu på lån fra City, men da han i sommer forsvant på lån til spanske Rayo Vallecano, ble altså Fjellhamar-gutten hentet inn som erstatter.

Det var imidlertid ikke en veltrent og kampklar Manchester City-proff som dukket opp på Marienlyst. Ronny Deila innrømmer at det har vært en utfordring å få Ibrahim klar til tippeligaspill.

- Han har brukt tid. Det er ikke bare å spasere rett inn i et lag. Men har har jobbet hardt, og det begynner vi å se fruktene av nå. Han blir bare i bedre, og bedre form, sier treneren.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

- Fortsetter han å jobbe på denne måten, så kan han nå så langt han selv ønsker. Når det gjelder blikk og presisjon, har han kvaliteter få andre har, sier Godset-treneren.

- Ikke i nærheten
Så sent som i forrige uke ble «Abdi» koblet med klubber som Wigan, Southampton og Norwich. Deila tror tiden i Godset har gjort unggutten godt.

- Da han kom hit var han ikke i nærheten av å kunne tenke på noe proffopphold. Han var i veldig dårlig fysisk form og hadde jobbet dårlig over tid, sier Deila til Nettavisen.

- Trener de for dårlig i City?

- Det er vel en delt sak. Han må også ta vare på seg selv. Men i Manchester har de vel mest fokus på de elleve som spiller kamper. Det pleier ofte å bli slik, tror Deila.

- Får du dårlig kamparena, så blir det vanskelig. Men «Abdi» er et kjempetalent. Nå må vi bare få jobbet litt med forflytningsevnen og temposkiftet hans, sier Godset-sjefen.

- En god jobb
Strømsgodset har de siste årene vist seg som en klubb som kan forvalte unge talenter godt, og Deila er svært fornøyd med det samarbeidet han har hatt med Ibrahim så langt.

- Jeg føler vi har gjort en god jobb med ham så langt. Han har også gjort en veldig god jobb selv. Det er et bra samarbeid, sier treneren.

Spilleren selv er også svært fornøyd med oppholdet i Drammen så langt.

- Det har gått veldig bra for meg her. Opplegget i Strømsgodset er veldig bra. De behandler folk på en bra måte og det er riktig klubb for meg å være i som ung, sier han til Nettavisen.

Kjemper om gull
Med seks kamper igjen av sesongen ligger drammensklubben som nummer to i Tippeligaen. Allerede fredag spiller Godset en ny, viktig kamp borte mot Vålerenga.

«Abdi» fikk sin første Strømsgodset-scoring borte mot Viking for noen uker siden, og Deila håper midtbanemannen kan bidra med mer fram mot sesongslutt.

- Nå gjelder det bare å jobbe videre, og vi håper å få «Abdi» opp på et enda høyere nivå i de kommende kampene, sier Strømsgodset-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.