*Nettavisen* Sport.

- Det var veldig urettferdig

TROEN PÅ GULL: Mesut Özil forteller i et åpenhjertig intervju om kritikken mot ham, og sjansene til Arsenal denne sesongen. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix)

Mesut Özil følte han ble dårlig behandlet.

30.08.14 09:08

Det er ett år siden Mesut Özil ble hentet til Arsenal fra Real Madrid, i en overgang som var verdt over 400 millioner kroner.

I sin første sesong for Arsenal, klarte den tyske midtbaneeleganten kun å score fem mål på sine 26 kamper for klubben, noe som var under hva folk forventet av ham.

Riktig nok slet Özil med skader, men han hadde flere svake kamper for Arsenal i sin første sesong for klubben.

Det fikk flere til å stille seg spørsmålet om Özil var en mann, god nok for de store anledningene.

Urettferdig kritkk
Den tyske Kicker publiserte en sak hvor de stilte seg det spørsmålet, og legender som Lothar Matthaus, Paul Breitner og Michael Ballack fulgte raskt etter med samme spørsmål.

- Det var merkelig. Der var jeg, så nære starten på en massiv turnering (fotball-VM), og alles øyne var rettet mot meg og kritiserte meg. Det overrasket meg, sier Özil i et åpenhjertig intervju med Telegraph.

- I min første sesong for Arsenal var det perioder hvor jeg ikke spilte opp mot mitt beste, men i kvalifiseringen med landslaget presterte jeg godt. Jeg scoret flest mål i kvalifiseringen (åtte mål), fortsetter Arsenal-spilleren.

Den teknisk begavede spilleren mener derfor det var urettferdig at han fikk så mye kritikk, spesielt når han hadde vært så sentral med å få det tyske landslaget til VM.

- De negative overskriftene var urettferdige, sier han.

Men Özil forteller at han ikke lot kritikken gå innover ham, han har tross alt bevist hva han kan på fotballbanen.

Tre ganger har Özil blitt kåret til Tysklands beste spiller, en pris som kåres av fansen.

- Kan vinne ligaen
Det er mange år siden Arsenal sist vant Premier League.

Denne sesongen mønstrer de et meget sterkt mannskap, og mange har troen på at de kan være en reell utfordrer i kampen om seriegullet.

- Jeg ser frem til å møte utfordringene her. Selvsagt kan Arsenal vinne Premier League, sier Özil.

Denne uken ble Arsenal også klare for gruppespillet i Champions League, en turnering klubben ønsker å prestere godt i.

- Vi ønsker å spille bedre i Champions League denne sesongen. Vi har havnet i en vanskelig gruppe, og vi kjenner Borussia Dortmund godt, men vi trenger ikke være redd for noen.

- Vi har potensialet til å nå finalen, og vi må alltid tro at det er mulig. Ikke alle trodde Atletico Madrid ville gå helt til finalen, forteller Özil.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.