RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det varmer et fotballhjerte

SNUDDE KAMPEN: Aalesund med Sakari Mattila i spissen (t.h.) har grunn til å juble etter tre poeng mot Vålerenga på Ullevaal Stadion.
SNUDDE KAMPEN: Aalesund med Sakari Mattila i spissen (t.h.) har grunn til å juble etter tre poeng mot Vålerenga på Ullevaal Stadion. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Matchvinner Sakari Mattila ble rørt over gledesscenene som utspant seg etter kampslutt på Ullevål.

VÅLERENGA - AALESUND 1-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Det var helt utrolig å se Trond (Fredriksen) og Karl Oskar (Fjørtoft) stå der og juble sammen da dommeren blåste i fløyta. Det varmer et fotballhjerte å se slikt.

Ordene tilhører matchvinner Sakari Mattila, som pratet med Nettavisen etter å ha senket Vålerenga på Ullevål med sin 2-1-scoring like før slutt. Aalesund holdt stand resten av kampen, og da dommer Tore Hansen blåste av for full tid, så det ut som at gjestene fra Ålesund hadde vunnet EM og VM på en gang.

Og midt i begivenhetene sto Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft og klemte hverandre. De har fått det store ansvaret å snu en Aalesund-skute som så langt i sesongen har lignet på en nedrykkskandidat med hele 13 baklengs på de første fire kampene.

- Det er helt fantastisk å være Trond Fredriksen akkurat nå, jeg skal innrømme det. Men dette handler likevel ikke om meg, dette handler om oss og det vi kan skape sammen, sier Fredriksen til Nettavisen etter kampslutt, og legger til;

- I dag viste vi en vinnervilje og en glød som er helt enestående. Vi står opp for hverandre – og det gjør meg utrolig stolt, sier den ferske hovedtreneren.

Har snakket med Aabrekk
For et har vært en mørk uke for Aalesund. Tirsdag fikk hovedtrener Harald Aabrekk sparken etter tre tap og en uavgjort på de fire første kampene. Mot Vålerenga så det også mørkt ut. Lenge.

Men da det så som aller mørkest ut, snudde alt. Først ved Leke James på en flott heading etter 76 minutter, og bare fem minutter senere ble altså finske Mattila matchvinner med et frispark av høy klasse som curlet seg over muren og inn i målet bak Michael Langer.

Fredriksen sier han har en god dialog med Aabrekk etter at han fikk sparken for noen få dager siden.

- Jeg har ikke rukket å snakke med han nå etter kampen, men jeg snakket mye med han i går og kommer helt sikkert til å snakke med han mye i fremtiden, sier Fredriksen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD: Aalesund-trener Trond Fredriksen tok med seg tre poeng fra Ullevaal Stadion.

- Glad jeg skjøt
- Dette sier jeg veldig i gledesrus, men dette var kanskje det beste stedet vi kunne ta årets første tre poeng, sier Mattila.

Han var, som resten av Ålesund-laget, helt i ekstase da årets første tre poeng var sikret. Han mener laget har kommet styrket ut av de siste dagers hendelser.

- Det var selvfølgelig noen tunge dager, men vi ser her hvor styrket vi kom ut av det. Vi har hatt et utrolig sterkt fokus frem mot denne kampen, og det viser hvilken karakter det faktisk bor i dette laget, sier matchvinneren.

Det var og ikke minst en enormt viktig seier, spesielt med alt hva som har skjedd den siste uken. Jeg er så glad nå, det var helt utrolig å se den gå inn, sier han og beskriver målet slik;

- Jeg kan enten slå den inn som et innlegg, eller prøve å skru den i mål. Jeg valgte det siste – jeg er glad for det, sier han og gliser bredt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AVGJORDE: Sakari Mattila lurte VIF i eliteseriekampen mellom Vålerenga og Aalesund på Ullevaal Stadion. Her sammen med Leke James (t.v.).

Tam kamp
Men det var langt i fra et fyrverkeri de 8089 tilskuerne fikk servert på Ullevål stadion, torsdag kveld.

Første omgang var lenge en meget tam affære, og det var ikke før det var spilt 38 minutter vi fikk en skikkelig sjanse. Christian Grindheim avsluttet en vakker kontring, men skuddet fra midtbanespilleren gikk vi en spiller og centimetere utenfor målet til Sten Grytebust.

Men drøye fem minutter senere skulle Vålerenga få uttelling. Ett vakkert slått hjørnespark av Rasmus Lindkvist endte på pannebrasken til Niklas Gunnarsson og hjemmelaget ledet 1-0 til pause.

Andre omgang startet i høyere tempo enn den første, og Sivert Heltne Nilsen var svært nære å doble ledelsen på en heading etter 55 minutter, men Sten Grytebust holdt ballen fast.

Begge lag gjorde så flere bytter, noe som igjen satte mer fart i kampen. Ålesund spilte seg sakte men sikkert inn i kampen, og da Leke James smatt mellom Vålerengas to unge midtstoppere, Markus Nakkim og Simon Larsen, og headet inn 1-1, kunne de rundt 40 tilreisende fra Ålesund slippe jubelen løs.

Men det skulle altså ikke stoppe der. Nakkim lagde et litt unødvendig frispark på hjørnet av Vålerengas 16-meter bare fem minutter senere, og finske Mattila skrudde vakkert inn ledelse til Ålesund.

Herman Stengel var svært nære å sette inn 2-2 på overtid, men skuddet hans ble blokkert på streken av en Ålesund-spiller, og gjestene fikk dratt årets første tre poeng i land.

­- En svak prestasjon
For mens Mattila og resten av Ålesund-laget jublet hemningsløst etter kampslutt, tuslet et skuffet Vålerenga-lag og trener Kjetil Rekdal i garderoben. Han er ikke nådig i sin kritikk av hva som gikk galt.

- En svak prestasjon av oss totalt sett. Vi mangler aggressivitet, kraft, tempo i pasningsspill, klokskap og effektivitet. Vi har de fleste sjansene, men vi gjør ikke jobben skikkelig. Vi hindrer ikke innlegg og vi dukker i muren på 1-2-scoringen, sier Rekdal oppgitt.

Han vil ikke gå inn på Ålesunds spillestil som i store deler av kampen var svært kynisk og oppstykket.

- Jeg bryr meg fint lite om hva motstanderen gjør. Det dem gjør får dem gjøre, jeg ser kun på mitt lag. Vi må regne med at alle lag spiller på forskjellige måter, og vi må handtere en slik spillestil og, sier han.

­- To flotte gutter
Han tror ikke dette var et mindre gunstig tidspunkt å møte Ålesund på, med tanke på trenerskiftet og alt som har vært den siste uken.

- Nei, overhodet ikke. Vi leder 1-0 og har alle muligheter til å øke, men når vi ikke fullfører jobben så skjer slike ting.

­- Det så vi og for eksempel i Odd-Mjøndalen som endte 2-2 etter at Odd ledet 2-0. Man må fullføre jobben, poengterer han.

Han er naturligvis ikke fornøyd med at laget sitt leder 1-0, for å så tape 1-2, men skryter likevel av Ålesund.

- All ære til Trond og Karl Oskar. Jeg unner dem kanskje ikke suksess akkurat i dag, men vi må bare bite i det sure eplet og gratulere dem med seieren. Det er to flotte gutter, sier Rekdal.

Se Nettavisens fotballmagasin her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere