- Det verste jeg har vært med på. Katastrofe!

OPPGITT: Bjørn Helge Riise la ingenting imellom da han snakket om dommeren etter 0-0-kampen mot Aalesund.

OPPGITT: Bjørn Helge Riise la ingenting imellom da han snakket om dommeren etter 0-0-kampen mot Aalesund. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Bjørn Helge Riise tordner mot dommeren etter uavgjortkampen mot Aalesund.

28.04.14 22:46

LILLESTRØM – AALESUND 0-0:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Det ble bare 0-0 da Lillestrøm møtte Aalesund på Åråsen søndag kveld.

I fokus etter kampen: Den 28 år gamle hoveddommeren Ola Hobber Nilsen.

Den uerfarne dommeren lot være å blåse straffe til Lillestrøm da Jo Nymo Matland fikk ballen rett opp i armen mot slutten av andre omgang, og det var bare én av mange situasjoner hjemmefansen tordnet mot i løpet av kampen.

- Verste jeg har vært med på
Bjørn Helge Riise var svært skuffet da han møtte pressen etter 0-0-oppgjøret. Og verst gikk det ut over hoveddommer Hobber Nilsen.

- At den dommeren ikke blåste straffe, det skjønner jeg, for det der er det verste jeg har vært med på. Han mistet totalt kontroll over kampen, og hadde ikke kontroll for fem øre. Det er folk enig med meg i, sier en bestemt Riise i pressesonen etter kampen.

- Hvem er folk, spillere på begge lag? spurte en journalist.

- Ja, det var masse klaging utpå der. Jeg synes han var helt katastrofe, sier Riise.

På det tidspunktet hadde den unge dommeren fått hjemmefansen på ryggen etter flere tvilsomme avgjørelser i fordel Aalesund.

- Pysete
Noen minutter før straffesituasjonen dømte dommeren frispark på en lik handssituasjon utenfor sekstenmeteren. Det reagerer Riise på.

- Det var det vi skrek til dommeren på ute på banen, det var akkurat det samme. I mitt hode skal det være hands der når han dømmer hands ute på banen. Da handler det bare om at han er pysete, sier Riise til Nettavisen.

28 år gamle Hobber Nilsen er relativt fersk i tippeligasammenheng, og fikk sin debut mot slutten av 2011-sesongen.

Til tross for at pressekontaktene på Åråsen forsøkte å få ham til å komme ut av garderoben etter kampen for å møte pressen, dukket han aldri opp.

Tommy Høiland var også skuffet etter kampen. Han synes Lillestrøm burde ha vunnet enkelt mot Aalesund.

- Vi skapte store sjanser, og Aalesund skapte ikke en dritt. Vi var bedre enn dem i banespillet, men dessverre var vi for udyktige foran mål, sier Høiland til Nettavisen.

- Ikke Premier League-standard
Han mener LSK burde ha fått et klart straffespark i situasjonen med Matland, men tar samtidig dommeren i forsvar.

- Han gjør så godt han kan. Det er vel ikke akkurat Premier League-standard på verken oss eller dem, men vi gjør så godt vi kan, både spillere og dommere, sier Høiland.

Mandag gikk Lillestrøm av banen uten scoring for tredje kamp på rad da de spilte 0-0 mot Aalesund på Åråsen.

Ikke siden 4-1-seieren mot Sandnes Ulf i andre serierunde har romerikingene gått av banen med scoring.

- Jeg hadde vært mye mer bekymret hvis vi ikke hadde skapt sjanser, sier LSK-trener Magnus Haglund til Nettavisen.

STOLPE UT: Tommy Høiland måtte se forsøket sitt gå i stanga og ut. Lillestrøm sliter med å finne nettmaskene i starten av sesongen. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Mot Aalesund var Lillestrøm lenge det førende laget, men både Tommy Høiland og Erling Knudtzon måtte se sine forsøk gå stolpe ut. Da Bjørn Helge Riise bommet på åpent mål fem minutter før slutt, ble situasjonen smått tragikomisk.

- Jeg vet ikke hva som skjer der, og jeg orker ikke tenke på det, sier Riise om den bortkastede gigantsjansen.

Aalesund bør også være misfornøyd med uttellingen mandag kveld, noe som illustreres av at LSK-keeper Arnold Origi ble kåret til hjemmelagets beste spiller av en lokal jury.

God LSK-keeper
Kampens første sjanse kom etter 11 minutter, og det var gjestene som yppet seg. Michael Barrantes spilte gjennom Leke James med en flott pasning, men fra skrått hold gikk avslutningen rett på LSK-keeper Arnold Orig, som skulle vise seg å være i redningshumør mandag kveld.

Lillestrøms første mulighet kom noen minutter senere. Bjørn Helge Riise fant Palmi Rafm Palmason foran mål med et innegg, men islendingens forsøk ble enkelt reddet av Sten Grytebust i Aalesund-buret. Riise fikk en fin mulighet på den påfølgende corneren, men headingen gikk over fra 10 meter.

Etter 26 minutter gikk Tommy Høiland i bakken innenfor tangotrøyenes sekstenmeter, og Åråsen ropte etter straffe. Dommeren holdt fløyta rolig og vinket spillet videre.Verken Høiland eller de andre LSK-spillerne protesterte veldig på avgjørelsen, og det tyder på at den urutinerte dommeren Ola Hobber Nilsen (28) gjorde rett i situasjonen.

Matland-kule
En halvtime inn i kampen var det duket for to store prestasjoner. Bortelagets Jo Nymo Matland fikk ballen på 20 meter, og venstrebacken har ofte vist at han har en dødelig vemstrefot. Matland knallet til, og skuddet føyk som en prosjektil mot høyre kryss. Bare en fantomredning av Origi hindret bortelaget en ledelse.

Fem minutter før pause fikk Aalesund kampens hittil største mulighet. 19 år gamle Torbjørn Grytten ble spilt fint gjennom av Barrantes, men alene med keeper klarte han ikke å omgjøre muligheten til mål. Nok en god involvering av LSK-keeper Origi, og 0-0 holdt seg til pause.

Ti minutter etter hvilen dukket det opp sjanser i begge ender. Først reddet Origi et nytt forsøk fra Grytten, før LSK og Stian Ringstad stormet i angrep på en kontring. Ballen endte hos Marius Lundemo, men skuddet gikk over fra 10 meter. Der burde unggutten ha gjort det bedre på pasningen fra Ringstad.

Straffe?
Etter 67 minutter kom situasjonen som vil bli diskutert etter kampen. Palmason tok ned ballen inne i gjestenes sekstenmeter og vendte opp. Ballen føyk rett opp i hånda på Jo Nyma Matland, før Tommy Høiland dundret ballen i stolpen og ut. Åråsen ropte etter straffe, men igjen holdt Ola Hobber Nilsen fløyta rolig, til voldsomme protester fra både spillere og fans. Minutter tidligere hadde dommeren blåst frispark for en lignende hands midt på banen.

På det tidspunktet hadde den unge dommeren fått hjemmefansen på ryggen etter flere tvilsomme avgjørelser i fordel Aalesund.

Erling Knudtzon måtte starte kampen på benken, men fikk spille de siste 20 minuttene. Etter bare noen minutter på banen gjorde han seg bemerket, da han dro seg løs fra Jonathan Tollås Nation og skjøt i stolpen fra skrått hold.

Ingen av lagene klarte å finne nettmaskene i kampens sluttminutter, og dermed endte det 0-0 på Åråsen mandag kveld.

Aalesunds neste kamp spilles mot Viking på hjemmebane første mai. Lillestrøm reiser til Bodø for å måle krefter med Jan Halvor Halvorsens menn samme dag.

P.S. Frode Kippe skrev seg inn i historiebøkene på Åråsen mandag kveld, for nå har Kippe nemlig tangert Arild Sundgots 315 kamper i Norges øverste divisjon for Lillestrøm. Ingen har flere kamper i den gule drakten enn de to kameratene som begge har preget klubben siden slutten av 90-tallet.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.