*Nettavisen* Sport.

- Det verste laget på mange år

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix / Egil Sande (Nettavisen)

Norsk fotballprofil tordner i sveitsisk avis.

12.10.12 13:49

BERN (Nettavisen): Fredag kveld spiller Norge den meget viktige VM-kvalifiseringskampen mot Sveits på på Stade de Suisse i Bern.

Det kan bli en fæl opplevelse for Norge. I hvert fall hvis man skal tro en av Drillos tidligere elever på landslaget.

- Jeg setter ikke en krone på Norge. Det ser dårlig ut for oss. Dette er det verste laget på mange år.

Tøff kritikk
Ordene tilhører Mini Jakobsen, som fredag blir viet to sider i den sveitsiske avisen Blick.

Overfor avisen blir den norske fotballprofilen bedt om å beskrive Norges angrepsvåpen. For dere som vil bevare troen på Norge, anbefaler vi å hoppe over de neste linjene.

- Daniel Braaten? Han er vanligvis bare en innbytter. Alexander Søderlund? Siden mai har han bare scoret to ligamål. Joshua King? Spiller bare mot unge spillere på reservelaget. Tarik Elyounoussi? Ett mål på ti kamper, det sier alt, oppsummerer Mini.

- Ingen tror på seier i Norge. Alle mediene er negative. Den største oppgaven til Drillo vil være å få laget til å tro på seg selv. Sveits er den store favoritten. Hvis de ikke slår Norge, det er ikke bra, fortsetter han.

- Mangler ferdigheter
Mini, som fortsatt blir omtalt som en Young Boys-legende i ostelandet (spilte i klubben fra 1990-1993 og scoret 32 mål), trekker frem Norges mangel på individuelle ferdigheter som et stort minus.

- Vi har ikke én spiller som kan drible av to motstandere og treffe målet. Den eneste som kunne gjort det er Mohammed Abdellaoue (Moa), og han måtte trekke seg med en ryggskade, sier Mini.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / Morten F. Holm / SCANPIX

- Spissformulert
Nettavisen fikk tak i Mini på telefon fredag morgen, og da modererer han seg noe.

- Daniel Braaten kan gjøre akkurat det, det er derfor jeg mener kanskje han burde ha spilt spiss. Det blir veldig spissformulert, men vi har ikke lenger en spiller som John Carew, som skapte ting helt på egenhånd, forklarer Mini.

Den tidligere Rosenborg-spilleren mener han ikke overdriver i sin kritikk av Drillos menn.

- Hvis det er å ta hardt i, er det vel det. Sveits er i mine øyne klare favoritter, det er det ingen tvil om. Hvis man ser på papiret, er det ingenting som tilsier at vi skal vinne. Men dette er fotball, det er fort gjort å få et resultat uansett, sier Mini til Nettavisen.

Kampen mellom Sveits og Norge starter 20.30 fredag kveld, og den kan dere naturligvis følge i vårt livesenter NaLive.

Trolig Norge-lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Brede Hangeland, Vegard Forren, John Arne Riise, Daniel Braaten, Ruben Yttergård Jenssen, Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund.

Trolig Sveits-lag:
Diego Benaglio, Stephan Lichtsteiner, Johan Djourou, Steve von Bergen, Ricardo Rodriguez, Gökhan Inler, Valon Behrami, Xherdan Shaqiri, Tranquillo Barnetta, Granit Xhaka, Eren Derdiyok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.