Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det verste øyeblikket i karrieren

SER FRAMOVER: Wayne Rooney mener England nå må se framover.
SER FRAMOVER: Wayne Rooney mener England nå må se framover. Foto: Eddie Keogh (Reuters)
Wayne Rooney håper England nå kan klare å se framover.

Da England ble trukket i dødens gruppe i sommerens VM-sluttspill i Brasil, sammen med Italia, Costa Rica og Uruguay, fryktet man på fotballøya at det skulle bli nok et marerittmesterskap. Og spådommene ble sanne.

- Det var det verste øyeblikket i fotballkarrieren min. Ungguttene som var med fikk også kjenne på det, og det er ikke en god følelse.

Slik beskriver Wayne Rooney det å ryke ut etter gruppespillet i VM, ifølge Independent.

Skifte
Nå prøver de engelske landslagsspillerne likevel å se framover mot EM 2016. På mandag starter kvalifiseringen for deres del, da de besøker Sveits.

Til den kampen er det en litt annen tropp enn den som var i VM, og som har båret det engelske landslaget de siste årene.

Spillere som Steven Gerrard, Frank Lampard og Ashley Cole, som har vært gode spillere i mange år for England, har sluttet på landslaget. Stafettpinnen leveres videre til de yngre spillerne i troppen.

- Det var viktig med seieren mot Norge, men nå starter det virkelig viktige. Det er starten på en ny engelsk fotballæra. Nå må de unge spillerne komme inn i varmen, og ta steget. Det er store forventninger til England, og det forstår vi, forteller Rooney, som nylig er blitt utnevt som Roy Hodgsons nye landslagskaptein.

Sturridge skadet
En av de spillerne i England-troppen som det er store forventninger til, er Daniel Sturridge. Han skal for tiden være skadet. Det legger mye av målscoreransvaret over på Rooney og hans tidligere Manchester United-kollega Danny Welbeck.

Welbeck håper å få sjansen sentralt i banen framover, ifølge SkySports. Da tror han at han kan få opp scoringsraten sin.

MÅL: Danny Welbeck er en av spillerne som må ta ansvar i den nye England-troppen.

- Jeg foretrekker å spille sentralt. Vi får se når jeg får sjansen til det. Jeg har aldri fått sjansen til å spille flere kamper på rad som midtspiss, men jeg her troen på meg selv og mine kvaliteter, forsikrer Welbeck.

Han er også klar over at noen nye spillere nå må tre fram og ta ansvar i England-troppen.

- Jeg er ikke lenger noen ung spiller. Det er mange yngre spillere i troppen. Da må jeg ta ansvar.

Kampen mellom Sveits og England spiller mandag klokka 20.45 norsk tid.


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!