RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

- Det viktigste blir å holde tett bakover

Sist oppdatert:
Du tror det kanskje ikke, men uttalelsen kommer fra Nils Arne Eggen.

MADRID (Nettavisen): - Skal du vinne fotballkamper, må du først og fremst gi motstanderne problemer.

Utsagnet kunne vært hentet fra omtrent hvilken som helst Nils Arne Eggen-pressekonferanse dagen før en viktig europacupkamp.

Men dagen før torsdagens kamp mot Atletico på mektige Estadio Vicente Calderon i Madrid, brukte ikke RBK-sjefen disse ordene.

Derimot sa han følgende:

- Det viktigste blir å holde tett bakover.

For å understreke at forsamlingen hadde hørt riktig, la han til:

- Jeg tenker faktisk sånn, selv om dere tror noe annet.

- Ikke navn som vinner kamper
Derfor gjør han det også klart at Rosenborg har tenkt mye på hvordan de skal stoppe Atletico-stjernene, med Diego Forlan, Sergio Agüero og Jose Antonio Reyes i spissen.

- Vi har lagt en defensiv plan for å temme de gode spillerne. Og så er det sånn at jo høyere på banen du vinner ballen, jo bedre, sier Eggen.

Samtidig er han klar på at de defensive tilpasningene ikke handler om overdreven respekt, i hvert fall ikke for stjernenavnene.

- Det er ikke navn som spiller fotballkamper. Spillerne må faktisk utføre noe også. Og det er ikke så stor forskjell på nivået på spillerne som man kan få inntrykk av

- Vi må klare å temme deres styrker, samtidig som vi får fram våre egne. Der ligger vår nulighet, mener RBK-sjefen.

Presset på Atletico
At Atletico er favoritter, legger han likevel ikke skjul på. I tillegg møter Rosenborg et Atletico-lag som er under press. De regjerende Europa League-mesterne har bare tatt ett poeng på de to første kampene, og det betyr at bare seier er godt nok mot Rosenborg.

- Atletico har mye større krav om å vinne og prestere. Det kan være til vår fordel, sier Eggen, før han legger til med et bredt smil.

- Kan, ja. Sannsynligvis ikke, men¿

De som scorer ¿
RBK-sjefen er imidlertid trygg på at han mønstrer et sterkere lag nå enn da trønderne fikk bank i Leverkusen tidligere i høst.

Omleggingen av formasjon har vært vellykket. Kampprogrammet har vært litt romsligere, noe som igjen har ført til at spillerne har fått mer hvile.

Det har ikke minst gjort Rade Prica godt.

- Rade har hatt framgang, og alt positivt teller jo. Sammen med Steffen (Iversen) representerer han noe som er helt nødvendig.

- De som ofte scorer mål, scorer ofte mål, fastslår Nils Arne Eggen.

Winsnes og Lago ute av troppen
RBK har verken skader eller karantener og stiller med toppet mannskap, hvilket betyr at følgende elleve starter i en 4-3-3-formasjon: Daniel Örlund – Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Vadim Demidov, Mikael Dorsin – Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred – Morten Moldskred, Rade Prica, Steffen Iversen.

Så godt forspent er RBK at verken Fredrik Winsnes eller Alejandro Lago fikk plass i troppen som reiste til Madrid.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere