*Nettavisen* Sport.

- Det vil være en tysk skandale

MÅ PRESTERE: Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud mener det vil være en tysk skandale hvis de ikke tar seg videre mot Frankrike. Foto: Nelson Almeida (Afp)

Fotballekspert setter spørsmålstegn ved Tysklands taktikk.

Det begynner å spisse seg til i fotball-VM. Nå står kvartfinalene for tur og først ut er Tyskland mot Frankrike. De to fotballstormaktene toppet hver sin pulje i gruppespillet, og tok seg videre fra åttendelsfinalen etter å ha slått ut hvert sitt afrikanske lag.

Eurosport-kommentator og FIFA-agent Petter Bø Tosterud følger tysk fotball tett og forteller til Nettavisen at han hadde forventet mer av Joachim Löws mannskap.

- Veldig skeptisk
- De har gjort jobben, men likevel har de gjort det vanskeligere for seg selv enn det de fleste ville trodd. De har et godt nok mannskap til å gå hele veien, jeg hadde forventet mer, sier Tosterud.

Klikk på bildet for å forstørre.

TAKTISKE ENDRINGER: Tysklands landslagstrener Joachim Löw har gjort endringer i det tyske laget for å få Philipp Lahm opp på midtbanen. Foto: Vanderlei Almeida (Afp)

Tyskland har spilt med midtstoppere på backplass, blant annet som en taktisk vri for å kunne skyve Philipp Lahm frem på midtbanen. Det valget er Tosterud skeptisk til.

- Jeg er veldig skeptisk til stopperne på backplass. Det er jo et ledd i å skyve Lahm frem på midtbanen, men det ender med at det blir for lite trykk offensivt. I tidligere mesterskap har vi jo sett Tyskland med et voldsomt tempo offensivt. I dette mesterskapet har de nærmest stått og klødd seg i hodet på midtbanen. De vet ikke hva de skal finne på, og blir alt for omstendelige og forutsigbare offensivt, forteller fotballkommentatoren til Nettavisen, og fortsetter:

- De burde heller benyttet seg av mer klassiske backer, som Stuttgarts Erik Durm eller Dortmunds Kevin Grosskreutz. Det går rykter om at sistnevnte starter i kveld, sier han.

- Underlige endringer
Tosterud forteller at han synes at det ser ut som at den tyske landslagstreneren kun gjør endringer for endringens skyld.

- Det virker som om Löw gjør endringer kun for endringens skyld. Han tror nok han er en større taktikker enn det han faktisk er, sier han, og sikter til trekket med å flytte Lahm opp på midtbanen.

Nå venter Frankrike i semifinalen og i Tyskland forventes det seier.

- Vanskelig kamp
FIFA-agenten mener Frankrike har en bedre inngang til kampen enn det tyskland har, men samtidig hevder han at fredagens kamp vil passe tyskerne bedre enn motstanderne i gruppespillet.

- Frankrike har en bedre mental inngang til kveldens kamp. De har et ungt, spennende lag og har prestet på et høyere nivåe enn Tyskland så langt. Det blir vanskelig, sier han, og fortsetter:

- Kampen i kveld passer nok Tyskland bedre enn kampene mot Algerie, USA og Ghana. hvor de på mange måter underpresterte. Kampbildet blir trolig mer som Tyskland ønsker, og det vil bli større rom, ettersom Frankrike kommer til å virkelig angripe Tyskland. Det vil være en tysk skandale hvis de ikke tar seg videre, avslutter Tosterud.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.