*Nettavisen* Sport.

- Det vil være et stort steg

Everton er på etterskudd i jakten på topp fire-plassering, men manager Roberto Martinez øyner et håp etter at et par av rivalene er slått ut av europacupen.

Everton er på etterskudd i jakten på topp fire-plassering, men manager Roberto Martinez øyner et håp etter at et par av rivalene er slått ut av europacupen. Foto: John Walton (Pa Photos)

Everton er på etterskudd i jakten på topp fire-plassering, men manager Roberto Martinez øyner et håp etter at et par av rivalene er slått ut av europacupen.

Everton-manageren er spent på hvordan Arsenal og Manchester City takler skuffelsen etter ukens mesterligaexit.

– Vi har 48 poeng. Det er bra. Kan vi klare topp fire? Matematisk kan vi klare det. En må se på poengsummen vi trolig må ha for å klare det. Og det er fortsatt mulig, sier Martinez foran helgens hjemmekamp mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff.

Lang fraværsliste

Waliserne kommer til Goodison Park for første gang siden 1962. Den gangen tapte Cardiff hele 3-8 på Merseyside. Everton stiller uten spillere som Arouna Koné, Darron Gibson, Bryan Oviedo og Lacina Traoré, mens Phil Jagielka (kaptein) og Steven Pienaar er tvilsomme.

– Det handler like mye om hvordan de andre lagene takler det å være, eller ikke være, i europacupene. Det er mange ting som kan påvirke poengfangsten. Og etter det (mesterligaen) har du europaligaen å spille for. Å kvalifisere seg for Europa vil være et stort steg for utviklingen av denne klubben, sier Everton-manageren.

Bellamy optimist

Cardiff har slitt voldsomt på bortebane denne sesongen. 1-3-10 er skrekktallene. Waliserne står med 25 poeng, men ligger under streken på grunn av dårligere målforskjell enn West Brom.

– Jeg tror vi kan klare oss i Premier League. Det er fortsatt nok poengmuligheter mot lag vi er kapable til å slå, sier Cardiff-veteranen Craig Bellamy. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.