RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det vil være en katastrofe for Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred scoret for Hertha Berlin forrige helg.
Per Ciljan Skjelbred scoret for Hertha Berlin forrige helg. (All Over Press)
Sist oppdatert:
Hva skjer med Per Ciljan Skjelbred etter sesongslutt?

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

1) Per Ciljan Skjelbred fikk sin andre scoring i Bundesligaen denne helgen og vi kunne se hvor mye det betydde for ham. Men hva med fremtiden hans? Han er kun på lån i Hertha fra et kriserammet Hamburg.

Jeg vil nesten dra det så langt å kalle det en katastrofe om han må tilbake til Hamburg etter sesongen, både for ham selv personlig og for Hertha som klubb.

Han spiller flott fotball i Berlin, han har gode spillere som passer han godt rundt seg, han er i et miljø hvor han spiller en viktig rolle både på og utenfor banen og han får hele tiden tillit fra start av trener Jos Luhukay.

Hertha er en klubb som har ambisjoner om spill i Europa, og Skjelbred har selv sagt at han vil bli værende. Han har funnet seg til rette i Hertha og jeg håper virkelig at det ender med at han blir værende der.

2) Det er veldig morsomt å se Klaas-Jan Huntelaar tilbake på banen for Schalke. Det er ingen tvil om at han er en klassespiss og om han bare klarer å holde seg unna skader, er han definitivt en av Bundesligaens beste spisser.

Etter comebacket har han vist at han vet hvor målet står, men at han også har litt å gå på. Det er ikke bare bare å komme tilbake fra en langtidsskade.

I helgen ble han matchvinner på BayArena og det er herlig å se gleden i ansiktet hans igjen. Schalke trenger en Huntelaar i form. For to sesonger siden klarte han å holde seg skadefri og da ble han Bundesligaens toppscorer med 29 mål, tre mål foran Mario Gomez.

Det er den Huntelaar jeg vil se, og det er den Huntelaar jeg håper og tror vi får se mer av fremover.

Se de beste målene fra forrige runde her:


3) I første halvdel av sesongen var Borussia Mönchengladbach et av de mest spennende lagene i Bundesliga. Nå virker det som om at de absolutt ikke hadde godt av en vinterpause.

Fire kamper i 2014, kun ett poeng og kun to scorede mål. Hva er det som har skjedd med Gladbach?

Det er vanskelig å si. Max Kruse, Juan Arango og Raffael har ikke kommet ordentlig i gang. De sliter med å finne veien til nettmaskene samt at det lekker litt for mye bakover, men nå skal det også sies at de har møtt lag som Bayern og Leverkusen.

Jeg tror at så fort de får den viktige seieren igjen, så vil vi få se magien de viste i 2013. En seier kan snu på alt mentalt. Nå skal de møte Hoffenheim på hjemmebane i neste runde, og det blir nok et slags vendepunkt for mannskapet til Lucien Favre, tror jeg.

4) Nürnberg har også snudd på ting etter vinterpausen, men til det bedre. Det laget vi så i første halvdel av sesongen, var et lag som slet voldsomt med å sette sjansene sine, som slet bakover og som ikke hadde egenskapen til å holde på en ledelse eller komme tilbake i kamper. Nå er det noe helt annet.

De gikk de første 17 serierundene uten å vinne en eneste kamp. De har tydelig brukt vinterpausen meget godt, for i 2014 har de vunnet tre av fire kamper og kun tapt mot Bayern. Det er slik vil vi se Nürnberg.

Keeper Raphael Schäfer leder laget på en flott måte med masse selvtillit, og Per Nilsson er helt sjef i midtforsvaret. Samtidig har Markus Feulner dannet en god midtbaneduo med Hiroshi Kiyotake. Nürnberg har gått fra å være et gørrkjedelig lag til å være et spennende og morsomt lag!

5) Per Ciljan Skjelbred startet, som nevnt, og spilte 81 minutter for Hertha i hjemmekampen mot Wolfsburg. Han scoret lagets eneste målet i 1-2-tapet. Rune Jarstein var ikke i troppen til Hertha grunnet skade. Moa spilte hele kampen for Stuttgart i deres 4-1-tap borte mot Hoffenheim. Tarik Elyounoussi var ubenyttet reserve i samme kamp.

Både Omar Elabdellaoui (byttet ut etter 26 minutter grunnet skade) og Håvard Nielsen (byttet ut på overtid) startet for Braunschweig i 4-2-seieren hjemme mot Hamburg. Håvard Nordtveit var ubenyttet reserve for Gladbach i 1-1-kampen borte mot Bremen. Vegar Eggen Hedenstad var nok en gang ikke i troppen til Freiburg i deres 4-0-tap borte mot Bayern.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere