RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det virker som dommerne ikke gidder å følge med

HARDT STRAFFET: Steffen Hagen (i hvit trøye) mener han ble hardt straffet da Lillestrøm fikk tildelt hands på Åråsen.
HARDT STRAFFET: Steffen Hagen (i hvit trøye) mener han ble hardt straffet da Lillestrøm fikk tildelt hands på Åråsen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Inkonsekvent handsdømming frustrerer Fagermo og Odd-spillerne.

LILLESTRØM– ODD 1-1:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Ti år har gått siden Odd sist vant på Åråsen. Den gang var tomålsscorer Olivier Occean avgjørende for Skienslaget.

Søndag kveld var kanadieren igjen i fokus, da han sendte Odd i ledelsen mot gamleklubben Lillestrøm.

Seier ble det imidlertid ikke, fordi Lillestrøms Moryke Fofana utlignet på straffe og sørget for at «Åråsen-spøkelset» fortsatt lever for Odd.

-For mye skjønn involvert

En omdiskutert straffesituasjon hvor dommeren mente Steffen Hagen handset, ble avgjørende i kampen mellom Lillestrøm og Odd. Odd-trener Dag Eilev Fagermo mener det er for mye skjønn og lite bestemte regler rundt hva som er hands og ikke.

- Handsregelen er veldig vanskelig. Noen mener det er straffe og andre ikke, det sier alt om situasjonen. Når skal du dømme hands? Det er for mye skjønn involvert i dag fordi dommeren bestemmer i praksis for mye, sier Dag Eilev Fagermo til Nettavisen etter kampen.

- Regelen burde tydeliggjøres

- Hva mener du bør gjøres annerledes?

- Vi fikk en straffe mot Start sist som, etter min mening, ikke er hands, som vi tjente på. Så det gikk vel kanskje litt opp i opp med i dag. Regelen burde uansett konkretiseres og tydeliggjøres mer, hvis det er mulig, sier Fagermo.

- Overrasket over dømmingen

Odd-forsvarer Steffen Hagen var involvert i straffesituasjonen og var overrasket over dommerens avgjørelse.

- Jeg skled for å stoppe et skudd, og så skyter de ikke, og så triller ballen på sida og jeg prøver å trekke til meg handa. Ballen er så vidt borti hånda, men den ruller jo bare videre. Ballen stopper jo ikke, og det er helt naturlig for meg å ha hånda der når jeg sklir, så at han dømte straffe ble jeg veldig overrasket over, sier Steffen Hagen til Nettavisen etter kampen.

- De gidder ikke å følge med

Etter to straffespark i mot seg på rad, fra samme dommer, hvorav et for holding og et for hands, savner Hagen også en konsekvent holdning til begge situasjoner.

Lillestrøm 20150628. Eliteserien fotball 2015: Lillestrøm-Odd 1-1 Åråsen Stadion Odd spiller Olivier Occean med ball og Lillestrøm trener Runar Kristinsson bak. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

- Noen ganger dømmer de knallhardt på holding og hands. Andre ganger er alt lov og det virker som dommerne ikke gidder å følge med. Jeg skjønner at det er vanskelig å se for dommerne, men de er jo tre stykker. Jeg savner at linjedommerne tar litt mer tak og sier fra hva de ser, sier Hagen.

- Det virker som du er inne i en dårlig straffe-trend?

- Ja, det ser sånn ut. Nå er det andre straffesparket på rad mot meg, og med samme dommer. Jeg blir selv holdt veldig mye gjennom både denne kampen og forrige kamp, som dommeren må se, uten at han dømmer på det, svarer han.

- Soleklar straffe, skriker Lillestrøm-spiller Bjørn Helge Riise da han går forbi Hagen i pressesonen.

-Scorer ikke nok

Odd-trener Dag Eilev Fagermo har aldri vunnet en Tippeligakamp på Åråsen. Han håpet å slippe unna det temaet etter kampen, men etter en ny uavgjortkamp for Odd, står statistikken fortsatt.

Fagermo var fornøyd med kampen, men mente laget burde omsatt flere sjanser til mål.

- Vi gjør en god bortekamp, det er jeg veldig fornøyd med. Vi bør punktere den både i første- og andreomgang, men det greier vi ikke. Sånn har det vært litt i hele år, vi spiller bra, men scorer ikke nok mål. I dag skaper vi seks-syv store målsjanser og scorer bare ett mål, og det er i hvert fall ett for lite, sier Dag Eilev Fagermo.

-Så ut som straffe

Lillestrøm-trener Runar Kristinsson syntes selv det så ut som straffe, men regnet med at Odd var av en helt annen oppfatning.

- Jeg har sett tv-bildene og for meg ser det ut som hands og straffespark. Ballen går opp i hånda hans, men det er sikkert Fagermo uenig i, sier Runar Kristinsson til Nettavisen etter kampen.

- Fornøyd med ett poeng hjemme

Kristinsson var skuffet over laget sitt i første omgang men syntes de kom seg veldig etter hvilen. Samtidig var han fornøyd med et poeng mot Odd ut fra forutsetningene og målsetningen til klubben.

- Vi spilte veldig dårlig i begynnelsen, men kom oss veldig i andre omgang. Vi begynte å slå litt langt istedenfor å spille oss rundt de hver gang, og det fungerte bedre. Odd lå veldig lavt, og da er det vanskeligere å spille de ut, sier LSK-treneren.

- Er du fornøyd med poengdeling hjemme mot Odd?

- Hvis du ser på tabellen, ligger vi rett bak Odd. Hadde du spurt meg før sesongen om Lillestrøm og Odd kom til å ligge side om side på tabellen, hadde jeg sagt klart nei. Sånn sett er jeg fornøyd med ett poeng i dag, sier Kristinsson.

- Preges av ramadan

Lillestrøm-angriperen Moryke Fofana er midt i ramadan og får i seg lite næring i løpet av trenings- og kampdag. Trener Kristinsson var fornøyd med prestasjonen til Fofana, men klar på at han har sett angriperen bedre enn mot Odd.

- Det er klart at det påvirker deg når du bare får spist midt på natten. Han spilte jo 90 minutter og leverer greit. Han har jo blitt vant til denne perioden en gang i året. Men det er jo klart at han hadde spilt bedre hvis han hadde fått spise skikkelig, sier Kristinsson.

- Lillestrøm skapte lite

Olivier Occean var fornøyd med kampen etter å ha scoret enda et mål mot gamleklubben Lillestrøm.

Hans femte seriemål for sesongen ga Odd ett poeng, men Occean mente Lillestrøm skapte lite og at laget hans skulle vunnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

HERLIG GJENSYN: Olivier Occean fikk et deilig gjensyn med sin gamle arena, da han satte inn 1-0 for Odd i første omgang.

- Vi skulle vunnet i dag, fordi vi hadde flere målsjanser enn Lillestrøm. De fikk straffesparket og scoret, bortsett fra det skapte de lite, sier Olivier Occean til Nettavisen etter kampen.

- Vil bli lenge i Odd

Kanadieren er på utlån fra Eintracht Frankfurt, en avtale som strekker seg ut vårsesongen. Occean ønsker å bli værende i Skiens-klubben, også i høst.

- Litt spesielt å komme tilbake på Åråsen og møte gamle lagkamerater?

- Ja, jeg har mange gamle venner her som Kippe og Ringstad, så jeg snakker jo litt med dem. Samtidig er en jobb en jobb, og jeg er ikke en del av denne gjengen lenger. Jeg liker å spille for Odd og det er godt å være i Skien også, sier Occean til Nettavisen.

- Låneavtalen din strekker seg kun ut vårsesongen. Spiller du for Odd i høst?

- Ja, selvfølgelig. Planen min er å bli i Odd lenge, sier Occean.

Uavgjort etter jevnspilt andreomgang

Hjemmelaget Lillestrøm hadde ballen mest i første omgang, men kom kun til et par målsjanser.

Odd var farlig frempå ved flere anledninger og Håvard Storbæk fikk omgangens første sjanse, men skuddet ble blokkert fra ti meter.

Etter 36 minutter headet Olivier Occean bortelaget i føringen, etter et innlegg fra Chukwuma «Bentley» Akabueze. Odd ledet 1-0 til pause.

Andre omgang var bare seks minutter gammel da Odds Steffen Hagen handset innenfor 16-meteren. Dommeren ga Lillestrøm straffe som Moryke Fofana satt sikkert i mål.

Omgangen var jevnspilt med flere gode scoringsmuligheter for begge lag, men kampen ebbet ut med 1-1 og poengdeling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere