- Det Zlatan står for, er nedverdigende

Foto: Martin Rose / Getty Images / All Over Press

Kritikken hagler mot Sveriges største fotballstjerne.

04.08.14 12:31

Ibrahimovic-uttalelser møtt med sterk kritikkID: 9863305

- Blant de dummeste uttalelsene jeg har lest, skriver den svenske landslagsspilleren Nilla Fisher på Twitter om Zlatan Ibrahimovic nedlatende uttalelser om kvinnefotball.

Etter at Zlatan Ibrahimovic i et intervju med den svenske avisen Expressen mente det var en «dårlig vits» å sammenligne kvinne- og herrefotball, har ikke kritikerne latt vente på seg. Han sa i intervjuet at han ikke forstår poenget med å sammenligne de kvinnelige fotballspillerne med sine mannlige kolleger.

- En dårlig vits
- Den diskusjonen som pågår om hvordan Det svenske fotballforbundet vurderer prestasjoner innenfor herre- og kvinnefotballen er «en dårlig vits», mente Ibrahimovic i et intervju med avisen Expressen.

Han snakket om etterspillet til den svenske Fotbollsgalaen i november. Der ble midtbanespilleren Anders Svensson belønnet med en bil etter å ha satt ny svensk rekord i antall spilte kamper på A-landslaget. Therese Sjögran som har spilt flere A-landslagskamper enn sin mannlige kollega, fikk ingen bil.

- Ute i Europa blir jeg sammenlignet med spillere som Messi og Ronaldo. Her i Sverige blir jeg sammenlignet med kvinnelige fotballspillere. Skal jeg være nødt til å skamme meg over å være svensk fotballspiller?, spør Zlatan i intervjuet.

Les saken her: - Må jeg skamme meg over å være svensk?

Respekt
Frida Östberg, tidligere landslagssjef for det svenske kvinnelandslaget i fotball, sier SVT at det handler om respekt og likestilling.

- Jeg synes det er veldig leit at en av våre største profiler i dag og gjennom alle tider har en slik innstilling og holdning. Her handler det om å løfte fram de individuelle prestasjonene som idrettsutøvere i Sverige står for uansett kjønn, sier hun.

Sjefen for fotballen i TV 4, Emir Osmanbegovic, sier Zlatans uttalelser er «forbedrende», mens Aftonbladets Robert Laul kaller uttalelsene «hånfulle og arrogante».

Den tidligere landslagsspilleren Hanna Marklund er enig med Zlatan i at det ikke er mulig å sammenligne kvinnelige- og mannlige fotballspillere. Men der stopper enigheten

- Uttalelsene til Ibrahimovic virker lite gjennomtenkte. De er dumme, rent ut sagt. Det han står for er nedverdigende, sier hun til expressen.se. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.