RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BLIR HAN? Paul Pogba og Juventus kan nå semifinalen i Champions League.
BLIR HAN? Paul Pogba og Juventus kan nå semifinalen i Champions League. Foto: Giuseppe Cacace (Afp / NTB scanpix)

- Dette avgjør Paul Pogbas framtid

Sist oppdatert:
Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Manchester United og Paris Saint-Germain kan alle bli skuffet.

Skal man tro fotballryktene, så vil det bli en dragkamp uten like for å sikre seg signaturen til midtbanemannen Paul Pogba denne sommeren.

Franskmannen skal etter sigende være ønsket av de fleste storklubbene i Europa, men det er lett å glemme at han allerede er i en storklubb.

Juventus er nemlig i ferd med å levere en kanonsesong og den «gamle dame» har fortsatt muligheten til å vinne en såkalt trippel i vår - det vil si ligamesterskapet, cupmesterskapet og Champions League-tittelen.

- Avgjørende for Pogba
Onsdag møter italienerne Monaco i kvartfinale i den gjeveste europacupen og Juventus har en perfekt 1-0-ledelse fra første kamp.

C Mores Serie A-kommentator Simen Stamsø Møller tror nettopp denne kvartfinalekampen kan bli avgjørende for Pogbas Juventus-framtid.

- Jeg tror det rett og slett kan være avgjørende, faktisk. Sist sesong røk Juventus ut i semifinalen av Europa League og da ble spillerne enige om at de skulle ta én sesong til og se om de kunne bite fra seg i Champions League. Nå har de muligheten til det. Skal Juventus vinne hele turneringen må alt klaffe, men går de til en semifinale eller en finale, tror jeg ikke Pogba og de andre profilene stikker, sier han til Nettavisen.

SERIE A-KOMMENTATOR: C Mores Simen Stamsø Møller, her fra tiden som Tromsø-spiller i 2011.

- Men det er vanskelig å sette seg inn i hodet til spillerne. Pogba er fortsatt ung, bare 22 år, han har ikke dårlig tid. Pogba er også en super, super seriøs fyr, som virker fornuftig. Arturo Vidal derimot er på sin side litt mer sleivete i praten og kan være en som ønsker seg bort etter hvert. Men med en semifinale eller en finale i Champions League, så er ikke Juventus en selgende klubb. Legger PSG en milliard på bordet, kan det selvsagt bli vanskelig å si nei, Pogba er jo også fra Paris, men jeg tror verken Pogba eller Vidal har spesielt lyst til å spille i Premier League nå, tror kommentatoren.

Beste siden Inter?
Pogba, Vidal og de andre kan onsdag kveld sørge for at Italia for første gang siden 2010 får med et lag i semifinalen av Champions League. Og til tross for at italiensk fotball har opplevd en bølgedal de siste årene, er Møller klar på at Serie A ikke er noen bakgårdsliga.

- Juventus blir mestere i Italia for fjerde år på rad nå. Et lag som Napoli, som slo tyske Wolfsburg borte i Europa League nylig, ligger rundt 20 poeng bak Juventus på tabellen. Lazio sto med sju strake kamper uten tap før de møtte Juventus, men sistnevnte avgjorde det hele på en halvtime. Juventus er et slik lag som må dumme seg ut med personlige feil for at det skal gå galt. De er veldig gode til å mure igjen, litt på samme måte som Chelsea gjør i England. Jeg kan egentlig ikke forstå hvordan Monaco skal klare å slå dem i denne kvartfinalen. 1-0 fra første kamp er perfekt. Juventus er gode til å spille på resultater og gjør det de må, selv om de sjelden vinner med mange mål, sier Møller.

Hyller Tevez
Stamsø Møller trekker fram en svært stødig backlinje med keeper og en tidligere Premier League-proff som andre styrker i Juventus-laget.

- Bak der har Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, og Leonardo Bonucci mer enn 100 kamper sammen. De har sluppet inn 15 mål på 31 kamper i ligaen. For nøytrale seere kan kampene kanskje være litt kjedelige. Men det er aldri snakk om saken, de vinner kamper på en overbevisende måte.

På topp har Carlos Tevez aldri vært bedre.

- Det er lett å glemme Tevez, men han har sin beste sesong noensinne. Jeg mener han er et av de beste spisskjøpene de siste årene, i hvert fall hvis man snakker verdi for pengene. Tevez har aldri scoret 30 mål i en sesong før, men jeg tror han gjør det i år, han mangler bare fire og det er både seriekamper og cupkamper igjen for Juventus, sier Møller.

(artikkelen fortstter under bildet)

I STORFORM: Spissveteran Carlos Tevez.


- Skeptisk til Allegri
Også fra benken har Juventus imponert denne sesongen. Mange var skeptiske, C Mores mann inkludert, til at Massimo Allegri skulle ta over for Antonio Conte, men Allegri har levert varene fra første stund.

- Jeg var skeptisk til ham og litt overrasket over hvor bra det har gått. Timingen til Conte da han dro var merkelig, tenk om José Mourinho, Josep Guardiola eller Diego Simeone hadde forlatt sine klubber rett før sesongstart? Hadde Allegri fått litt motgang i starten, kunne det kanskje blitt opprør blant spillerne, men sånn ble det ikke og det har gått kjempebra. Den gode starten har vært nøkkelen for ham.

- Han er en innmari aktiv trener fra benken og det tulles med at han roper «kom igjen» gjennom hele kampen. Det starter ofte etter fem minutter. Han har hatt suksess med fire bak, men kan endre til Contes 3-5-2 når det er mulig. Han har gjort mye av det samme som Conte, men også hatt suksess i Europa. Han har virkelig fått sving på sakene, sier Møller.

Til tross for at det er mye positivt å trekke fram ved årets utgave av Juventus, er det ikke til å komme bort fra at flere av profilene på laget begynner å dra på årene og at stjernelaget lever litt på lånt tid.

SUKSESSTRENER: Massimillano Allegri.

Kan gå i oppløsning
Spillere som Gianluigi Buffon (37), Andrea Pirlo (35) og Patrice Evra (33) er alle inne i sine siste år som fotballspillere. Skulle disse tre takke for seg, samtidig som noen av de yngre spillerne ble solgt, vil det bli en stor jobb å bygge opp et nytt mannskap som kan prestere på samme nivå.

- Det er nok det supporterne tenker, de er ofte litt pessimister. Det er ikke så mange flere sesonger de kan holde på som nå. Konkurrentene blir også sterkere og sterkere. Det er ikke utenkelig at denne sesongen er Juventus' store sjanse til å vinne Champions League. De har også hatt overkommelig motstand hele veien denne sesongen, sier Møller.

- Gutta bak kan heller ikke bli bedre enn det de har vært i år.

- Tror du Juventus kan hamle opp med de aller beste lagene?

- De aller beste lagene, som Bayern München, Real Madrid og Barcelona, kan bli litt preget om de først får seg en liten trøkk, slik Bayern ble i bortekampen mot Porto. Da er det ikke alltid de kommer seg på beina igjen. Hvis de møter Juventus og alt ikke går på skinner for motstanderen, kan italienerne slå hvem som helst, det vet jeg, sier kommentatoren.

Avspark i Monaco er 20.45 onsdag kveld.

Champions League følger du i Nettavisens livesenter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere