RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette betaler Real Madrid for Ødegaard

JUVEL: Martin Ødegaard er på alles lepper.
JUVEL: Martin Ødegaard er på alles lepper. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Spansk storavis hevder å vite prislappen på Martin Ødegaard (16).

Ifølge den spanske avisen AS må Real Madrid betale Godset fire millioner euro, om lag 36,7 millioner norske kroner, for å sikre signaturen til det norske vidunderbarnet.

Han vil altså være langt unna å bli tidenes dyreste tippeligaeksport, og rekorden holdes fortsatt av John Carew. Han gikk til Valencia fra Rosenborg for 75 millioner i 2000.

16 år gamle Ødegaard har bare kontrakt med drammenserne ut 2015-sesongen og blir således langt billigere enn han kunne ha blitt.

- Kan ikke huske lignende
Nettavisens fotballekspert Joacim Jonsson mener Strømsgodset ikke har hatt noe å si i de påståtte forhandlingene med Real Madrid.

- Jeg kan ikke huske en overgang i Skandinavia der spilleren selv nærmest har kunnet diktere salgsbeløpet som Martin kan i dette tilfellet, skriver Jonsson i sin blogg.

Den svenske fotballkjenneren er på bølgelengde med AS når det gjelder prislappen for den norske landslagsspilleren.

- Jeg vil personlig tro at overgangen lander på rundt 35 millioner «up front», altså penger direkte når avtalen signeres. Senere vil Godset få enda mer penger hvis han spiller seg inn på førstelaget og får spilletid. Jeg håper også at Godset får gode prosenter ved videresalg, skriver Jonsson.

Det er i hvert fall ikke tvil om at Ødegaard er sterkt ønsket av den spanske gigantklubben.

Nettavisen har sett nærmere på hva som venter ham i Real Madrid. Det kan du lese om her.

Hentet i privatfly
Ødegaard skal ifølge VG ha blitt hentet i privatfly på Rygge tirsdag kveld, og sammen med pappa Hans Erik og Tore Pedersen skal de ha satt kurs for den spanske hovedstaden.

Onsdag skal han ifølge AS ha trent med B-laget, noe han også skal gjøre to dager til.

VG hevder at målet med turen å bli enig om en overgang til gigantklubben. Drammens Tidende melder imidlertid onsdag at Ødegaard ikke har bestemt seg og at turen besøket i Madrid har vært planlagt en stund.

Hvis Ødegaard skriver under for Real Madrid, blir han den første nordmannen som noensinne har spilt for klubben.

Ødegaard scoret fem seriemål for Strømsgodset sist sesong, og ble tidenes yngste spiller og målscorer i den norske eliteserien. I tillegg tok han rekorden som tidenes yngste norske A-landslagsspiller og den yngste spilleren noensinne i EM-kvalifiseringen for menn.

Onsdag sitter han trolig på tribunen når Real Madrid spiller cupkamp mot Atletico på Vicente Calderón klokken 21.

P.S: Tidligere denne sesongen hentet Real Madrid en annen nordisk unggutt. Finske Eero Markkanen (23) kom fra AIK og signerte en fireårskontrakt med klubben i juli. Han har foreløpig spilt en håndfull kamper for B-laget.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere