RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette blir Brasils nøkkel

FAVORITTER: TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt mener Brasil må stoppe Colombias James Rodriguez for å kunne få juble for en semifinaleplass.
FAVORITTER: TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt mener Brasil må stoppe Colombias James Rodriguez for å kunne få juble for en semifinaleplass. Foto: Ueslei Marcelino (Reuters)
Erik Thorstvedt er klar på hva Brasil må gjøre i kvartfinalen.

Fredag kveld skal vertsnasjonen Brasil spille kvartfinalekamp i VM mot Colombia i Fortaleza.

Begge lag vant sin pulje i gruppespillet, og tok seg også videre fra åttendelsfinalen. Colombia slo ut Uruguay, etter to mål av James Rodriguez, mens Brasil slo ut Chile etter straffesparkkonkurranse.

- Overrasket
Presset på det brasilianske laget er stort foran oppgjøret, mens Colombia starter tilnærmet uten press. TV 2s ekspertkommentator Erik Thorstvedt forteller til Nettavisen at han er overrasket over at det colombianske laget.

SPENT PÅ BRASIL: TV 2s ekspertkommentator Erik Thorstvedt mener Brasils nøkkel for å nå semifinalen blir å stoppe James Rodriguez.

- Colombia er et overraskelseslag. Mange mistet troen på Colombia da stjernespilleren Radamel Falcao ikke ble klar til mesterskapet og trodde de skulle ryke tidlig, sier Thorstvedt til Nettavisen.

Slik gikk det imidlertid ikke. Colombia vant samtlige kamper i gruppespillet og vant til slutt komfortabelt mot Uruguay i den første utslagingsrunden.

Likevel tror fotballeksperten at Brasil blir for sterke i kvartfinalen.

- Brasil har vært best i alle kampene de har spilt hittil i mesterskapet. Ingen lag som har vært bra hele veien og det går an å sette fingeren på noe, det gjelder også Brasil, sier den tidligere landslagsmålvakten.

- Nøkkeloppgaven
Thorstvedt mener at nøkkelen til Brasil for å nå semifinalen blir å nøytralisere Rodriguez.

- Nøkkelen blir å nøytralisere Rodriguez. Han har ikke de ekstremferdighetene som for eksempel Luis Suarez eller Zlatan Ibrahimović har, men han har en fantastisk evne til å ta de riktige valgene på banen. Samtidig så vi hva som bor i ham på måten han satte inn målene mot Uruguay, sier Thorstvedt, som er spent på hvordan det brasilianske mannskapet vil løse oppgaven med å stoppe VMs toppscorer.

- Interessant duell
Thorstvedt legger også vekt på duellen mellom Neymar og Rodriguez.

- Neymar har et større navn, men Rodriguez har spilt veldig bra, sier han.

Fotballeksperten tror ikke det enorme presset som hviler på det brasilianske spillerene vil ha noe å si for prestasjonen til den brasilianske stjernen.

- Jeg tror ikke han bryr seg så mye om det. Jeg tror han har så sterk psyke at mye av presset preller av ham, hevder Thorstvedt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere