RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TØFF OPPGAVE: Ronny Deila og Celtic møter Inter i Europa League torsdag.
TØFF OPPGAVE: Ronny Deila og Celtic møter Inter i Europa League torsdag. Foto: Mark Runnacles

- Dette blir min største utfordring

Ronny Deila og Celtic ruster seg til storkamp.

Ronny Deila står foran sin aller største kveld som fotballtrener torsdag. Møtet med Inter i europaligaen blir beintøft.

- Jeg har opplevd mange store kamper og dette er sannsynligvis den største utfordringen av dem alle. Samtidig går vi til kampen med mye selvtillit, sa Deila da han møtte pressen dagen før dagen.

Celtic har for alvor kommet på vinnersporet og må finne seg i å være favoritter til å vinne både den skotske ligaen og de to hjemlige cupene. Deila innrømmer at laget hans har sett bra ut i det siste.

- Jeg har en god følelse. Samhørigheten i gruppa er god og vi ser virkelig fram til denne kampen, sa nordmannen.

- Spiller vi akkurat så godt som vi vet vi kan gjøre, har vi en god sjanse. Gir det oss et uavgjortresultat, må vi være fornøyde med det, tilføyde han.

Nivåforskjell

Telemarkingen har samtidig bitt seg merke i at Inter viser fryktinngytende form foran torsdagens kamp i Glasgow. Søndag ble Atalanta slått 4-1 på bortebane i Serie A.

- De har kommet inn i en god flyt i sine to siste kamper. Det virker på meg som om de har løftet seg noen hakk, sa Deila.

Løftet seg har også Celtic gjort. Deila mener laget hans framstår helt annerledes enn da klubben ble slått ut av mesterligakvalifiseringen i fjor høst.

- Det er vanskelig å si akkurat hvor mye bedre vi har blitt, men har du et øye for fotball er det lett å se at vi er et helt annet lag, sa han onsdag.

Celtic må likevel finne seg i å være underdogs i kampen om en plass i europaligaens åttedelsfinale.

- Hvis du ser på budsjettet til Inter, er det helt annerledes enn vårt. De er i en annen liga og på et helt annet nivå, sier Deila.

Commons spiller?

Torsdag vil telemarkingen og hans menn ha et fullsatt Celtic Park i ryggen. Det betyr 40.000 elleville tilskuere.

- Det er derfor vi har så gode resultater på hjemmebane. Fansen, sa nordmannen og nølte ikke med å kalle Celtics supporterskare for verdens beste.

Kanskje kan supporterne løfte laget det lille ekstra hakket torsdag.

Ronny Deila kan samtidig måtte klare seg uten viktige Chris Commons mot Inter. Veteranen, som nylig signerte ny kontrakt med Celtic, har slitt med en lårskade den siste tiden.

- Commons trente i dag (onsdag), men vi er ikke sikre på om han rekker å bli klar. Dersom det innebærer risiko å la han spille, er det ikke verdt det, konstaterte Deila. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere