*Nettavisen* Sport.

- Dette blir veldig rart

Foto: Scanpix / Pa Photos

Stortalentet ble hentet til Milan som tiåring.

20.02.13 18:16

Få eksperter levner AC Milan store sjanser til å ta seg videre til kvartfinalen i Champions League etter to kamper mot Barcelona.

Onsdag spilles den første kampen mellom de to europeiske gigantene og mange norske fans vil kanskje gjøre et og annet nytt bekjentskap på det unge Milan-laget.

Én av de mindre profilerte spillerne er venstrebacken Mattia De Sciglio, som ble hentet til klubben som 10-åring.

- Det blir rart
Først i fjor fikk 20-åringen sin debut for Milans førstelag og onsdag står han ansikt til ansikt med Lionel Messi på San Siro.

- Jeg er først og fremst vant til å se ham på TV når han tar imot trofeer, så det blir veldig rart å møte ham på banen. Han er en fenomenal spiller, men vi må prøve å gjøre det vanskelig for han og lagkameratene, sier De Sciglio til Champions Leagues' offisielle magasin.

De Sciglio har ingen planer om å gi seg uten kamp i møtet med superstjernene i Barcelona.

- Over to kamper kan alt skje, og de små detaljene kan utgjøre en forskjell. Vi vet at vi må være klare for alt, være fokuserte, bestemte og kjempe i 180 minutter, og tro meg; det kommer vi til å gjøre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

20-åringen legger ikke skjul på at Paolo Maldini er en av spillerne han virkelig har sett opp til, mens han har gått gradene i AC Milan.

- Han har alltid vært et forbilde for meg. Han var her hele karrieren og var kaptein på laget som vant så mye. Han er en stor mester og en stor mann.

En æra er over
Nettopp Paolo Maldini var kaptein sist AC Milan vant Champions League, da Liverpool ble slått 2-1 i finalen i 2007.

Fra troppen som var med til finalen i Aten, er det bare én spiller igjen - Massimo Ambrosini.

Når den blonde midtbanespilleren fra Pesaro takker for seg, er den gylne generasjonen, som sikret Milan to Champions League-trumfer på 2000-tallet, borte.

Filippo Inzaghi, Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso og i særdeleshet Paolo Maldini vil for alltid ha en spesiell plass i Milans historiebøker, men nå er det nye tider på Milanello.

Nye tider
Når man snakker om hemmeligheten bak suksessen til Europas største klubber, dukker det ofte opp en del klisjeer - mange av dem med en god porsjon sannhet i seg.

I sammenheng med Real Madrid nevnes ofte Los Galacticos - superstjernene som ble kjøpt inn én etter én hver eneste sommer på starten av 2000-tallet. Barcelona har La Masia-akademiet, mens Eric Harrisons gylne generasjon med United-spillere ofte trekkes fram som hovedårsaken til de røde djevlenes suksess.

Milans revolusjon
For AC Milan sin del har MilanLab ofte blitt nevnt som en stor del av suksessen etter årtusenskiftet. Nå er imidlertid fokuset i ferd med å snu.

Klubben satser nå knallhardt på å produsere egne spillere og på Centro Sportivo Vismara, sør for Milano, legges det ned grundig arbeid for å få til dette.

14 år gamle Hachim Mastour er ett eksempel på at Milans ungdomssatsing er i ferd med å høste frukter.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Når klubben måtte ut med 22 millioner euro for en spiller av Mario Balotellis kaliber, er det ikke rart at klubben har valgt å investere 24 millioner euro i sitt eget ungdomsprosjekt de siste to årene.

Nå er håpet at klubben kan skape sine egne stjerner i samme stil som Barcelona har skapt sitt storlag gjennom det berømte La Masia-akademiet.

Om Milan har det som skal til for å slå Barcelona ut av Champions League i 2013 er heller tvilsomt, men et langsiktig arbeid er utvilsomt i gang.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '78AED69A3DBF44D6A337E0CB1034865B', 'to764b5qtkd21ds8szq0awtmv', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-to764b5qtkd21ds8szq0awtmv', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.