RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TV-kanalen Max og sportssjef Jan-Erik Aalbu (t.h.) kommer til å sende mye fotball framover. Her sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb. Nå er spørsmålet om Aalbu vil glise like bredt etter at han får seertallene fra tirsdagens TVNorge-sendte EM-kvalkamp mellom Norge og Italia.
TV-kanalen Max og sportssjef Jan-Erik Aalbu (t.h.) kommer til å sende mye fotball framover. Her sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb. Nå er spørsmålet om Aalbu vil glise like bredt etter at han får seertallene fra tirsdagens TVNorge-sendte EM-kvalkamp mellom Norge og Italia. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Dette er Champions League for landslag

Sist oppdatert:
Sportssjef Jan-Erik Aalbu legger godbiten Norge – Italia på TVNorge i jakt på gode seertall.

Men A-landslaget må slåss mot rivalenes nyhetssendinger.

For når landslagsfotballen nå flytter til Max, går SBS-sportssjef Aalbu rett i klinsj med nyheter på både NRK og TV 2.

- For oss er 20.45 på ukedager en perfekt sendetid, selv om vi må slåss med nyheter på andre kanaler, sier Aalbu til NTB.

Han bobler nesten over når han snakker om den nye landslagspakken, der kvalifiseringskampene er delt over flere dager for å unngå at stornasjonene spiller samtidig.

- Dette er en veldig viktig utvikling for landslagsfotballen. Nå får vi se de store lagene som Italia, Spania, England og Tyskland uten at de kolliderer. Dette er Champions League for landslag, sier sportssjefen.

- Det er vanskelig å gå ut med eksakt hvor mange seere vi forventer tirsdag, men maks på MAX er 548.000 seere på Kypros-kampen. Da er det klart at vi håper på større tall når vi legger matchen på TVNorge, sier Aalbu.

I avtalen med fotballforbundet er det bestemt at to av 52 kvalikkamper skal gå på TVNorge, SBS' flaggskip. Resten skal gå på «herrekanalen» Max, som Aalbu bygger opp til å bli en solid konkurrent for NRK og TV 2 på sportsfronten.

- Den andre kampen er ikke bestemt, men det ligger i kortene at Italia – Norge kan bli TVN-kamp, sier Aalbu.

Ingen Lada

- Men er det noen vits i å sende et landslag som knapt vinner kamper eller scorer mål?

– Det er riktig at landslaget ikke scorer så mange mål, men det er alltid håp rundt et landslag. Foran hver kvalik, er det nytt håp. Få forventer seier mot Italia, men et tap er ikke katastrofe. Så enkelt er det. Men seier mot Italia vil gi fyr i huset i alle hjem i Norge. Tap mot Malta (i oktober) derimot, vil være blytungt, sier Aalbu.

Carsten Skjelbreid er hentet fra TV 2, hvor han har vært en av de viktigste programlederne, for å fronte studiosendingene.

– Vi hadde mange på blokken. Jeg kjenner Carsten fra min tid i fotballen. Jeg så ham under OL. For å være ærlig, jeg trodde det var et skudd i blinde. Men han var mer giret på fotball enn jeg visste. TV 2 har gjort en fantastisk jobb med landslaget. Og vi kan ikke kjøre en Lada når de nå parkerer Mercedesen, billedlegger Aalbu.

Kun menn

Skjelbreid får med seg Bengt Eriksen og Tor-Ole Skullerud i studio. Kenneth Fredheim kommer fra CMore sammen med Lars Tjærnås og skal kommentere storkampene.

- Men hvor er kvinnene?

– Jeg har også tenkt på den feminine touchen. Vi var i kontakt med flere aktuelle navn, men det passet ikke på grunn av jobbene de allerede er i. Vi ser absolutt at det er mange flinke kvinner med potensial. Men så lenge de har jobb, er det ikke så lett. Max er en mannekanal, men det er ikke derfor det ikke er noen damer med, sier Aalbu. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere