RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB scanpix

- Dette er din sjanse, Jonjo!

Sist oppdatert:
Brendan Rodgers hinter om at unggutten skal erstatte Steven Gerrard.

Jonjo Shelvey ble hentet til Liverpool fra Charlton av Rafael Benítez i 2010, men den unge midtbanemannen fikk aldri muligheten til å jobbe med spanjolen.

I stedet fikk han sporadiske sjanser av Roy Hodgson og Kenny Dalglish som etterfulgte Benitez i sjefsstolen på Anfield.

Shelvey har lenge blitt sett på som et stort talent, med et råmateriale og potensial som få kan matche, men 21-åringen har slitt litt med å forvalte dette talentet.

I TV-serien «Being Liverpool» gir nåværende Liverpool-manager Brendan Rodgers også uttrykk for at han har stor tro på Shelvey, og unggutten har fått flere sjanser denne sesongen.

Midtbanespilleren har imidlertid variert voldsomt i prestasjonene. I møtet med Manchester United ble han for eksempel sendt av banen, mens han ble den store helten mot West Ham.

- Vært vanskelig
Nå som Steven Gerrard er ute i sesongens to siste kamper, hinter Rodgers om at den 21 år gamle Shelvey er aktuell til å fylle skoene til kapteinen i møtene med Fulham og QPR.

Rodgers mener det nå er på tide at unggutten virkelig viser hva han er lagd av.

- De siste månedene har vi kun hatt én kamp i uken, og da har han ikke vært på laget. Det har vært vanskelig for ham å kapre en plass, da, sier Rodgers til Liverpools nettside.

21-åringen har imidlertid fått rikelig med spilletid på klubbens U21-lag, og i 1-1-møtet med Manchester United nylig, vartet han opp med en perlescoring.

- Alle som så den kampen vet at han har utrolige kvaliteter. Kraften og kvaliteten i skuddet mot Manchester United viser hva han er i stand til, sier nordiren.

- Shelvey er aktuell for de neste kampene. Det er også de andre som har vært strålende på trening og vist at de har et ønske om å spille for Liverpool, sier Rodgers videre.

(se supermålet til Shelvey her)

I Liverpool har Shelvey på mange måter blitt en kulthelt siden ankomsten i 2010, selv om det nok ikke er prestasjonene, enn så lenge, som er hovedgrunnen til dette.

Shelveys karakteristiske utseende er for eksempel én ting som har blitt lagt merke til. 21-åringen mistet alt håret på grunn av sykdom som ung, og har ikke fått hårveksten tilbake.

Det at 21-åringen sluttet i West Ham, fordi broren ikke fikk spille der, er også en historie som har gjort Shelvey til en favoritt blant mange fotballsupportere.

- Konkurranse
Siden brassen Philippe Coutinho kom til Liverpool fra Inter i januar, har kampen om en plass på laget blitt enda tøffere for Shelvey. Rodgers tror konkurransen mellom ungguttene er sunn.

- Vi ønsker konkurranse om plassene her. Vi håper å skape ytterligere konkurranse på mange plasser i løpet av sommeren. Det har ikke vært nok konkurranse her, sier han.

- Når du henter inn unge, gode spillere, får du alltid en reaksjon hos de andre. Jonjo er en av de som har svart med å jobbe enda hardere, og vist at han vil være en del av laget.

Rodgers mener Shelveys innstilling er akkurat det Liverpool trenger.

- Det de unge spillerne må gjøre, er det han har gjort. Han har prøvd å jobbe hardt og gjøre det bra. Skulle sjansen komme, er han nødt til å ta vare på den, sier manageren.

Liverpool-sjefen tror ikke det vil legge ekstra press på ungguttene at en rutinert herre som Steven Gerrard nå er borte, på grunn av en operasjon i skulderen.

- Om du er ung, og spiller ved siden av Steven Gerrard og Jamie Carragher, eller en annen rutinert spiller, er det en fordel, selvfølgelig, sier Rodgers.

- Men når Steven ikke er på banen, så håper du som manager at de unge spillerne skal komme inn å påta seg det ansvaret han vanligvis tar, sier nordiren.

Om Shelvey får sjansen i Gerrards fravær får vi svaret på søndag. Liverpool gjester Fulham på Craven Cottage klokken 16.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere