RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- VI MÅ IKKE TA AV: Robin van Perisie advarer både lagkamerater og supportere mot å få for høye forventninger etter den sensasjonelle 5-1-seieren mot Spnaia.
- VI MÅ IKKE TA AV: Robin van Perisie advarer både lagkamerater og supportere mot å få for høye forventninger etter den sensasjonelle 5-1-seieren mot Spnaia. Foto: Damien Meyer

- Dette er en fordel for oss

- Nederland er preget av eufori.

Robin van Persie og Nederland fikk en helt eventyrlig start på VM-sluttspillet i Brasil lørdag, da de nedsablet tittelforsvarer Spania med hele 5-1.

Resultatet tok en hel fotballverden på sengen, inkludert Nederlands egne supportere, som nok hadde moderate forventninger til dette mesterskapet.

Akkurat det tror tomålsscorer fra Spania-kampen, Robin van Persie, at er en fordel for de oransje.

- Euforiske
- Alle er euforisk og glade i Nederland. Vi hanskes med folks forventninger, som nok har vært lavere enn ved tidligere mesterskap.

- Jeg tror faktisk det er en fordel for oss. Men det er klart at dynamikken endres umiddelbart etter et sånt resultat, sier van Persie ifølge BT Sport.

United-spissen er nå opptatt av at folk må justere forventningene ned til et mer normal nivå igjen.

- Turneringen har nettopp startet. Vi må ikke ta helt av, vi må forbli realistiske.

Verdifull erfaring
- Vi oppnådde ett imponerende resultat, men det er en lang vei frem til finalen, sier den tidligere Arsenal-spissen, som tidenes mestscorende nederlandske landslagsspiller.

Van Persie påpeker at han har verdifull erfaring fra tidligere mesterskap, og at han vært vitne til alle mulige scenarioer.

- Dette er mitt femte store mesterskap. Euforien forsvinner like raskt som den erobrer. Vi må passe på at vi ikke tar helt av, både for vår egen del og for supporternes del.

Nederland har mulighet til å følge opp brakseieren mot Spania på onsdag, da de møter Australia klokken 18.00.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere