RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er en stor ære

PRISVINNERNE: Vidar Örn Kjartansson (årets spiller), Martin Ødegaard (Årets unge spiller) og Dag-Eilev Fagermo (årets trener) mottar alle Nettavisen-prisen for fremragende prestasjoner i 2014-sesongen.
PRISVINNERNE: Vidar Örn Kjartansson (årets spiller), Martin Ødegaard (Årets unge spiller) og Dag-Eilev Fagermo (årets trener) mottar alle Nettavisen-prisen for fremragende prestasjoner i 2014-sesongen. Foto: Simen Lønning ((Nettavisen))
Sist oppdatert:
Disse vinner Nettavisen-prisen i Tippeligaen 2014.

OSLO/DRAMMEN/SKIEN (Nettavisen):

Tippeligaen 2014 er ferdigspilt. Nettavisen har som vanlig fulgt dramatikken tett, og det er på tide å gi heder til dem som fortjener det etter en lang og innholdsrik sesong.

Den siste uken har vi derfor reist rundt i landet for å dele ut pris i tre kategorier.

Vi kårer årets spiller, årets unge spiller og årets trener, og denne sesongen har jobben trolig vært enklere enn andre år.

INNGRAVERT: Denne mottok prisvinnerne (klikk for å forstørre).

De tre prisvinnerne har alle skilt seg ut på sine områder, og det var i det hele tatt lite diskusjon om hvem som skulle vinne de ulike prisene.

Juryen har bestått av Nettavisens sportsredaksjon.

LES OGSÅ: Årets lag i Tippeligaen

Har du sterke meninger om kåringene vi har landet på?

Diskuter gjerne i kommentarfeltet eller på våre Facebook-sider, men hold det saklig, folkens!

P.S: De neste dagene kan du lese intervjuer med prisvinnerne på Nettavisen.no.

ÅRETS SPILLER:
Vidar Örn Kjartansson (Vålerenga):

FORNØYD: Vidar Örn Kjartansson mottok prisen av Nettavisen etter en Vålerenga-trening på Valle.


Juryens begrunnelse: 

24-åringens første sesong i norsk fotball har rett og slett vært fremragende. Kjartansson fant nettmaskene to ganger allerede i sin andre seriekamp, og siden har han ikke sett seg tilbake. Avslutningsegenskapene minner om vår egen Ole Gunnar Solskjær, og spissen evner å score på flere måter. Er Tippeligaens soleklare toppscorer selv om han ikke spiller på et topplag, og det gjør prestasjonen bare enda sterkere. Kaprer også en plass på Nettavisens Årets lag i Tippeligaen.

Vidar Örn Kjartansson om prisen:

- Det er en stor ære for meg at Nettavisen kårer meg til årets spiller. Mange kunne ha vunnet den, men jeg føler at det er fortjent, alt sett under ett. Jeg har hatt en veldig god sesong, og det er en stor ære for meg å vinne. Jeg må takke lagkameratene og trenerne mine for hjelpen, jeg er veldig glad nå.

ÅRETS UNGE SPILLER:
Martin Ødegaard (Strømsgodset)

GLAD: Martin Ødegaard hadde fra før «bare» vunnet Statoils talentpris, men nå kan han begynne å fylle opp premieskapet. Går alt som mange håper, blir det mange flere priser i tiden som kommer.


Juryens begrunnelse: 

15 år gamle Ødegaard står kanskje for tidenes gjennombrudd i norsk fotball. Unggutten har tatt Tippeligaen med storm siden debuten i april, og Ødegaards spill har utviklet seg i takt med blesten. Scorer mål, skaper sjanser og styrer rett og slett mye av Strømsgodsets offensive spill. Ikke bare er han eksepsjonell med ballen i beina, han er også en flott rollemodell. Viser viktigheten av å ta trening og utvikling seriøst og går foran som et godt forbilde for dem som vil bli gode i fotball. Den strålende sesongen er kronet med to strake uttak i Per-Mathias Høgmos A-landslagstropp og debut med flagget på brystet. Kaprer også en plass på Nettavisens Årets lag i Tippeligaen.

ÅRETS TRENER:
Dag-Eilev Fagermo (Odd)
:

STOLT: Dag-Eilev Fagermo mener prisen går til hele klubben. Han mottok prisen på sitt eget kontor på Skagerak Arena etter å ha ledet en Odd-trening i kulda.


Juryens begrunnelse:
Fagermo har styrt Odd til cupfinale og klubbens første tippeligamedalje i historien, og det har han gjort ved å satse i stor grad på lokale spillere. Det gjør prestasjonen bare enda bedre. 47-åringen står for en offensiv og underholdende fotball, og viser at man ikke må ha banken full av overgangspenger for å sette sammen et slagkraftig lag. Mistet to bærebjelker i laget da Fredrik Semb Berge og Elbasan Rashani ble solgt i sommer, men Fagermo styrte likevel laget med sikker hånd mot medalje. Han kunne trolig forlatt Odd etter sesongen til fordel for bedre fasiliteter, bedre lønn og bedre spillere, men holder seg lojal til det arbeidet han er i ferd med å gjennomføre i Skien.

Dag-Eilev Fagermo om prisen:

- Jeg synes det er veldig hyggelig at Nettavisen gjør det, og jeg synes at vi i Odd har fått mye positiv omtale i år for måten vi har spilt på, hvordan vi driver og at vi har lykkes med cupfinale og medalje. Men prisen er ikke til meg, den er til klubben for den jobben vi gjør.

P.S: De neste dagene kan du lese intervjuer med prisvinnerne på Nettavisen.no.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere