Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er et game med små marginer

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix
Sist oppdatert:
Viking tok initiativ til å avslutte samarbeidet med Åge Hareide, og partene er enig om en sluttavtale.

Hareide bekrefter selv i samtale med Nettavisen at det var Viking som ønsket å skille lag på grunn av dårlige resultater.

- Det var Viking som tok initiativet. Vi har hatt en god dialog. Viking er en veldig ryddig klubb å jobbe i, og dialogen vår har vært fin hele veien, sier Hareide til Nettavisen.

Han innrømmer at han er skuffet over at samarbeidet med Viking opphører.

- Ja, jeg er jo for så vidt skuffa. Men dette er et game med små marginer. Sånn jeg ser det har vi manglet stabilitet i prestasjonene, sier Hareide til Nettavisen.

- Vi fikk inn mange unggutter i laget i fjor, og når laget består av mange unge kan det variere en del. Det har vært en sammensatt grunn til at vi ikke har lyktes.

- Langt under pari
Hareide mener spesielt de to siste bortekampene til siddisklubben borte mot Tromsø og Fredrikstad er mye av bakgrunnen til at han og Viking nå skiller lag.

- Jeg synes sesongstarten vår var OK. Vi var aggressive og positive i de første kampene, men slet med uttellingen. I de siste kampene, og spesielt mot Tromsø og Fredrikstad var vi langt under pari. Det var vel først og fremst de kampene som gjorde at det gikk som det gikk, sier den tidligere norske landslagssjefen til Nettavisen.

Stavangerklubben har slitt i flere år med å innfri forventningene. Hareide kom til klubben i 2010, men har ikke greid å løfte klubbens prestasjoner nevneverdig siden.

Viking bekreftet tidligere lørdag på sitt nettsted at klubben og Hareide nå er enig om sluttvederlag, og at ansettelsesforholdet opphører.

- Fikk ikke sparken
Styreleder Christian Rugland avviser at den tidligere norske landslagssjefen har fått sparken.

- Viking og Hareide er blitt enig om å avslutte arbeidsforholdet. Vi har signert en sluttavtale som begge er tilfredse med, sier Rugland til Nettavisen.

- Vi har hatt en evaluering av vårsesongen nå i EM-pausen. Det har vi gjort opp status, og har kommet fram til at vi mener de sportslige resultatene har vært for svake, tilføyer styrelederen.

I pressemeldingen som ble sendt ut lørdag benytter Viking anledningen til å takke Åge Hareide for innsatsen han har lagt ned for dem.

Viking skrev videre at arbeidet med å finne Hareides erstatter er startet. Siddisene ønsker at dette, sammen med framtidige grep, skal gi grobunn for ny sportslig utvikling, og gjenreise tilliten til klubben og entusiasmen rundt.

- Vi har hatt et nært og tett samarbeid med Hareide helt til slutten. Nå starter arbeidet med å finne en erstatter for ham, sier Christian Rugland til Nettavisen.

Thomas Pereira, Josep Clotet Ruiz og Gary Goodchild deler på det sportslige hovedansvaret til en erstatter er på plass.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!