- Dette er grunnen til at han går

Foto: Egil Sande (Mediehuset Nettavisen/Scanpix)

- Det har ligget i lufta, sier fotballekspert Vidar Davidsen.

15.10.12 18:33

NIKOSIA/OSLO (Nettavisen): Ifølge VG er Martin Andresen ferdig i Vålerenga. Klubben skal i ettermiddag avholde en pressekonferanse, der det ventes at nyheten om at Andresen gir seg som trener etter sesongen, offentliggjøres.

Andresen har hatt en turbulent tid i Vålerenga siden han ble satt som hovedtrener i 2007. Det ble satset mye penger på å gjøre klubben til det beste A-laget i norsk fotball innen 2010, og ledende i Norden innen 2013. I tillegg skulle blåtrøyene hevde seg i internasjonale turneringer.

Med unntak av cupgull i 2008 og tippeligasølv i 2010, har Andresen få meritter å vise til.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Fotballekspert Vidar Davidsen vil ikke kalle Andresen en fiasko, men skjønner hvorfor det nå går mot slutten for 36-åringen.

- Det har ikke vært en direkte fiasko, men det har i alle fall ikke vært en suksess. Han har fått sjansen i mange år. De har vært gode i perioder, men det har vært mange skuffelser. Da blir det stor slitasje. Uenighetene internt mellom Martin og spillergruppa og Martin og styret har vært framme i media, og valg han har gjort, har blitt offentlig diskutert, sier Davidsen til Nettavisen.

Han mener det er riktig at partene nå avslutter arbeidsforholdet.

- Det har ligget i lufta. Partene har vel funnet ut at det er greit å gjøre det på en ryddig måte. Hvis de får til det, er det bra både for Martin og for klubben.

Davidsen vil ikke spekulere i hvem som nå overtar trenerjobben i Vålerenga, men har et tips til osloklubben før de begynner å skrive opp navn.

- Vålerenga må sette seg ned og tenke gjennom hvordan de vil at Vålerenga skal se ut i framtiden, før de finne en trener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.