RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VANVITTIG MÅLSHOW: Ni mål ble det mellom Tromsø og Vålerenga tirsdag kveld.
VANVITTIG MÅLSHOW: Ni mål ble det mellom Tromsø og Vålerenga tirsdag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

- Dette er helt utrolig

Sist oppdatert:
Vanvittig målshow mellom Tromsø og Vålerenga.

TROMSØ - VÅLERENGA 4-5:

Vålerenga fikk store problemer mot et hardtkjempende Tromsø-lag tirsdag kveld, men Oslo-klubben slo tilbake og vant til slutt 5-4 på Alfheim.

Hjemmelaget tok ledelsen hele tre ganger i løpet av kampen, men en scoring av Daniel Fredheim Holm fire minutter før slutt sørget for at Vålerenga stakk av med samtlige tre poeng. 

- Dette er helt utrolig, ropte C More-kommentator Petter Veland da han ble vitne til det niende målet for kvelden på Alfheim. 

- Heldige som vinner
Etter kampen var det en lettet matchvinner som snakket med C More.

- Dette er deilig etter at vi har vært i en dårlig «steam». Det så mørkt ut mange ganger i kampen, men det er deilig at det gikk riktig vei til slutt, sier Fredheim Holm.

- Det er sterkt av oss å komme tilbake så mange ganger. Det viser klasse, sier Vålerenga-angriperen.

VIF-trener Kjetil Rekdal innrømmer imidlertid at laget hans var heldige.

- Når man ser en sånn fotballkamp, har man ikke ord. Det er så mye rart som skjer og det er så mye rusk i alle retninger, forklarer Rekdal til C More.

- Vi er heldige som vinner, vi har ingen problemer med å innrømme det, sier Vålerenga-treneren som riktignok var svært godt fornøyd med tre poeng.

Dramatisk åpning
Kun to minutter var spilt da hjemmelaget gikk opp i ledelsen på Alfheim. Målet kom etter at Vålerenga-keeper Michael Langer måtte gi retur på Kent-Arne Antonsens skudd. Foran mål ventet nemlig Mikael Ingebrigtsen som banket inn 1-0 for Tromsø.

TIDLIG SCORING; Mikael Ingebrigtsen sørget for at Tromsø tok en tidlig ledelsen på Alfheim.

Vålerenga tok mer over kampen etter scoringen, men til tross for at de så mye til ballen, tok det tid før de kom til klare målsjanser.

Etter 16 minutter skulle gjestene fra hovedstaden få muligheten de ventet på da de ble belønnet med et frispark like utenfor sekstenmeteren til Tromsø. Fra cirka 18 meter gjorde Herman Stengel alt rett da han skrudde ballen over Tromsø-muren og i mål.

Jubelen ble dessverre for Vålerenga-fansen kortvarig, for kun to minutter senere var hjemmelaget tilbake i ledelsen. Gjermund Åsen fant lagkamerat Zdenek Ondrasek foran mål, og Tromsø-spissen hadde ingen problemer med å sette inn 2-1.

Hjemmelaget tok over etter scoringen og virket hakket hvassere enn gjestene fra Oslo utover omgangen. Gang på gang skapte de problemer for Vålerenga og etter 33 minutter var Tromsø svært nære med å øke ledelsen til 3-1 da Remi Johansen headet på mål fra fem meter. Avslutningen gikk imidlertid rett på Langer i Vålerenga-målet.

Men da Tromsø ikke klarte å utnytte sjansene, var det Vålerenga som fikk grunn til å juble like før pause. Igjen kom scoringen på dødball. Denne gangen var det Christian Grindheim som tok frisparket som til slutt endte hos lagkamerat Simon Larsen. Sistnevnte satte ballen i mål og dermed stod det 2-2 til pause.

Målshow
Publikum hadde vært vitne til en underholdene førsteomgang, men det skulle bli enda mer spennende etter hvilen.

Og det var hjemmefansen som først fikk grunn til å juble. 51 minutter var spilt da Magnus Andersen sendte Tromsø opp i ledelsen med et godt skudd fra 16-meteren. 

Men som tidligere i kampen, skulle gjestene slå tilbake. Etter 74 minutter utlignet Grindheim for Vålerenga og dermed var man like langt.

De tilreisende fra Oslo skulle imidlertid få enda mer å juble for minutter senere. For da Ghayas Zahid fant lagkamerat Rasmus Lindkvist foran mål, skulle det stå 4-3 til Vålerenga.

Fredheim Holm matchvinner
Dette var riktignok ingen vanlig kamp, for det skulle bli mer dramatikk på Alfheim.

Fem minutter før slutt så det ut til å bli poengdeling da Magnus Andersen satte inn sitt andre mål for kvelden, men dette skulle bli Vålerengas kveld.

Minuttet senere hamret Daniel Fredheim Holm ballen i mål, og dermed kunne Vålerenga reise hjem med samtlige tre poeng etter en fantastisk underholdende fotballkamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere