*Nettavisen* Sport.

- Dette er ikke Ståles skyld

Foto: Erlend Aas

Superstjernen Jesper Grønkjær tar treneren i forsvar.

05.05.08 22:30

HORSENS - FC KØBENHAVN 3-2:

HORSENS (Nettavisen): Etter nok en gang å ha snublet mot antatt svakere motstand, har Ståle Solbakken og FC København sin fulle hyre med å nå neste års europacup.

- Det er fem kamper igjen og mye kan skje. Men faktum er at vi må være blant de tre beste lagene, og vi er nummer fire i dag. Det betyr også at vi selv ikke har kontroll over situasjonen, sier Ståle Solbakken til Nettavisen.

Han vil nødig gå den kronglete veien via intertotocupen. Både FC Midtjylland og Odense er imidlertid over Solbakkens menn på tabellen, i tillegg til suverene Aalborg i tet.

- Ikke godt nok
Det er selvsagt også for dårlig for klubben som går for å være Skandinavias største og desidert rikeste.

- Nei, det er ikke godt nok for oss. Vi jobber hardt for å få inn den siste villskapen. Det er ikke så lett når motstanderne scorer på alle sine sjanser mot oss, sukker nordmannen.

FC København tok ledelsen på Casa Arena Horsens. Det var fortjent da Morten Nordstrand sendte gjestene i føringen.

Raknet mot slutten
Men det meste har gått galt for FCK etter vinterpausen, så også i kveld. Først utlignet brasilianske Gilberto Macena etter 67 minutter. Sju minutter senere laget Rawez Lawan 2-1 - før innbytter Steffen Lauser knuste alt poenghåp med en suser fra 20 meters hold.

- Jeg synes vi har full kontroll frem til Horsens utligner, men i stedet for å la det roe seg igjen, skal vi hurtig opp for å lage 2-1, oppsummerer Solbakken.

Marcus Allbäck reduserte en gang for fjorårets mestere, men med nok et tap, øker presset på Solbakken.

Selv om Jesper Grønkjær ikke ser noen grunn til det.

- Ståle lider like mye som alle oss andre. I ham har vi fått en fantastisk trener, en stor taktiker og en person med menneskelig innsikt, skryter den tidligere Chelsea-vingen overfor Nettavisen.

Tar treneren i forsvar
- Så det blir feil å legge skylda på ham for kollapsen?

- Det som skjer med oss i dag, er symptomatisk for den perioden vi er inne i nå. Vi sliter med å få målene vi trenger, men Ståle beholder roen. Det er ikke treneren som er skyld i dette. Det er oss spillerne, svarer han.

Solbakken innrømmer glatt at han nå er inne i sin verste periode som fotballtrener.

- Selvsagt går dette inn på meg. Jeg har hatt fem år med medgang som trener. Nå har jeg også vært igjennom et halvår hvor alt har gått galt.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.