RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette får Fagermo tåle

TILBAKE I SKIEN: Og Rosenborgs Andre Hansen kunne juble etter kampen mellom gamleklubben Odd og Rosenborg på Skagerak Arena.
TILBAKE I SKIEN: Og Rosenborgs Andre Hansen kunne juble etter kampen mellom gamleklubben Odd og Rosenborg på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
André Hansen klarte ikke å holde jubelen tilbake mot gamleklubben Odd.

ODD - ROSENBORG 1-2:

SKIEN (Nettavisen): Rosenborgs triumfferd denne sesongen vil ingen ende ta, og søndag kveld var det Odd som måtte gi tapt da trønderne gjestet Skien.

Fjorårets sølvmedaljør har fortsatt til gode å tape denne sesongen, og nettopp dét kan de takke en gammel Odd-kjenning for.

Emosjonell Hansen
Den 25-årige sisteskansen André Hansen forlot telemarkingene før inneværende sesong, og har stått fjellstøtt mellom stengene i de seks første kampene. I sitt første møte med gamleklubben spilte han en sentral rolle mellom stengene.

- Selvfølgelig er det en enorm glede når det skjer på slutten og det sikrer oss tre poeng, men det føles veldig både óg når man slår gamlelaget, erkjenner han til Nettavisen.

LES: Fyldig kampreferat

Selv om Rosenborgs nyervervelse vedgår at det var en følelsesladd affære, klarer han å ha en profesjonell tilnærming til det hele. Det kommer i alle fall ingen beklagelse i retning Dag-Eilev Fagermo.

- Nei, dette får han tåle. Men klart – det er mye sterke følelser nå. Jeg hadde ikke jubla sånn om det var tidlig i matchen. Men der og da handler det om å redde den og det gjorde jeg. Men det var mot gamlelaget. Nå er det nye tider, sier han til Nettavisen.

Ingebrigtsen i ekstase
Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen var en lykkelig mann etter at søndagens trepoenger var i havn.

- Jeg var forholdvis utilregnelig på slutten. Vi får jo en tvilsom straffe mot oss på slutten der, og jeg var utrolig glad for at Hansen berget to poeng for oss, sier en lettet Ingebrigtsen til Nettavisen etter kampslutt. 

VANT TIL SLUTT: Rosenborg stakk av med alle poengene fra Skien.

Odd med stor ballbesittelse
Spillemessig var Odd det toneangivende laget i første omgang. Ballen var mye i laget, uten at det resulterte i mange farligheter for gjestenes målvakt. På motsatt side virket gjestene tannløse, og lot stort sett vertene trille ball slik de ville.

Etter ti minutter ymtet imidlertid Pål André Helland frempå på sin høyre flanke, og ble felt av Odds Thomas Grøgaard. Dommeren signaliserte frispark, og Helland sendte trønderne opp i føringen direkte fra sin frisparkposisjon.

Deretter roet det hele seg ned. Odd fortsatte å styre banespillet, men slet med å komme til skikkelige sjanser. Etter 26 minutter spilt fikk imidlertid vertene ett av mange hjørnespark gjennom kampen. Fast dødballtager Espen Ruud slo inn, Olivier Occean stusset videre og Bentley dukket opp på bakre stolpe og nikket ballen i nettmaskene. Lagene kunne dermed gå til pause med 1-1 på tavlen.

Et friskere Rosenborg-lag
I andre omgang fremsto Rosenborg mye sprekere. Anført av en frisk Fredrik Midtsjø kom de mer inn i kampen, og andre omgang utartet seg jevnere enn den foregående. Søderlund brant flere gigantsjanser, og da dommeren pekte på krittmerket i det 81. minutt fant han det lurt å ballen videre til kollega og innbytter Riku Riski for å se om han hadde stilt inn siktet bedre for kvelden. Det hadde han – og sendte rødtrøyene opp i føringen igjen med en markkryper forbi Rossbach.

Men dramaet var ikke over der. Ti minutter senere peker dommer Svein Oddvar Moen nemlig på straffemerket for andre gang idet Storbæk felles av RBK-stopper Eyjolfsson. Straffeekskutør Espen Ruuds straffe var imidlertid ikke godt nok satt til å overliste Andre Hansen, og det endte dermed med tre poeng til de tilreisende trønderne etter en vaskeekte sekundthriller på Skagerak Arena.

Neste runde får trønderne besøk av Lillestrøm på Lerkendal, mens Odd gjester Stavanger og Viking Stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere